La Muzeul Satului Bănățean din Timișoara (MSBT) este deschisă, până în data de 20 noiembrie 2024, expoziția „Îngeri cu altițe”. Publicul vizitator poate admira o colecție de picturi realizate de artista
„Cuvânt Bun”
În ianuarie 2003 apărea la Tulcea „Cuvânt Bun”, o publicaţie „de învăţătură de credinţă şi de informaţie bisericească” editată de protoieria municipiului nord-dobrogean reşedinţă de judeţ. Primele trei numere aveau doar patru pagini, apoi conţinutul s-a îmbogăţit şi numărul de pagini a crescut, mai întâi la 8, iar mai târziu la 16.
După întronizarea Preasfinţitului Părinte Visarion ca Episcop al Tulcii, la sărbătoarea Bunei Vestiri, 25 martie 2008, „Cuvânt Bun” a devenit periodicul oficial al eparhiei. Apare lunar, în format de revistă A4, cu 20 de pagini. Copertele sunt imprimate policrom, paginile din interior sunt alb-negru, cu excepţia celor din mijloc (paginile 10-11), în care sunt inserate 16 fotografii color, cu imagini din actualitatea bisericească: hramuri, conferinţe, solemnităţi jubiliare, sfinţiri de biserici, vizite pastorale, acţiuni culturale şi social-filantropice.
Numărul 10 (octombrie)/2019 al revistei Episcopiei Tulcii este unul festiv, întrucât publicaţia a ajuns atunci la „bicentenarul numerologic” (numărul 200). Numărul aniversar se deschide cu mesajul de felicitare adresat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în care scrie: „Apreciem în mod deosebit misiunea culturală şi spirituală pe care o realizează lunar revista Cuvânt Bun în rândul clerului şi credincioşilor mireni ai eparhiei, fiind un far călăuzitor în promovarea adevăratelor valori culturale, spirituale şi naţionale româneşti” (p. 3).
În pagina 4, Preasfinţitul Episcop dr. Visarion, preşedintele colegiului de redacţie, transmite „Un gând bun pentru Cuvânt Bun”, în care scrie despre misiunea revistei în viaţa eparhiei şi despre apostolatul prin presa scrisă, ca prelungire a lucrării pastorale şi misionare în comunităţile bisericeşti şi cale de informare a clerului şi credincioşilor despre activitatea Bisericii în societate. De asemenea, ierarhul cărturar subliniază valoarea memorială a publicaţiei: „Peste ani şi ani, o revistă sau un ziar bisericesc devine un instrument de lucru pentru istorici, devine o arhivă de evenimente şi date peste care s-a depus de mult colbul istoriei şi al uitării” (p. 4).
În celelalte pagini sunt publicate articole de actualitate din eparhia tulceană (recepţia finală a lucrărilor la sediul administrativ al episcopiei, aniversări din viaţa eparhiei, documentare şi însemnări, ştiri despre consfătuirea profesorilor de religie şi desfăşurarea programului „Hristos împărtăşit copiilor”, noutăţi din lumea creştină, rubrica „Semnalăm”, cu scurte prezentări ale unor valoroase apariţii editoriale din ţară, itinerarul pastoral al chiriarhului).
Redactor coordonator al revistei „Cuvânt Bun” este consilierul cultural al eparhiei, pr. Felix Lucian Neculai, iar membri în colegiul redacţional sunt: pr. prof. Ioan Strat, pr. Daniel Petre, dr. Florin Topoleanu, prof. Dorina Lelia Postolache, prof. Cornelia Pandelea.