Una dintre provocările permanente ale preotului, înclinat spre „arta oratoriei”, este cea de a nu repeta, de la o predică la alta, aceleași idei și teme care ar putea plictisi auditoriul, deja familiarizat cu
„Dăruiri cultural-artistice” pentru „leagănul prins de stele”
Centrul socio-cultural „Sfinții Martiri Brâncoveni” al Mănăstirii Turnu-Prahova a organizat vineri, 3 septembrie, concertul caritabil „Dăruiri cultural-artistice“, din dorința de a finaliza construcția a trei căsuțe de tip familial, din cadrul proiectului „Leagănul prins de stele”, în care vor locui 18 copii instituționalizați, cu vârste de până în 7 ani. Cu cei 26.000 de lei, strânşi până acum, mână de la mână, de la oameni cu suflet mare, copiii se vor putea muta în primăvara anului viitor în „leagănul prins de stele” de la Turnu.
În oaza de liniște din satul Târgușoru Vechi a răsunat, vineri seara, muzica unor artiști care au ales să facă copiilor un dar cultural. Alexandra Ușurelu, Irina Sârbu, Zoom Band și trupa de teatru Red Nose Society au urcat pe scena amfiteatrului Mănăstirii Turnu cu multă bucurie și speranță, având convingerea că prin bunătate putem schimba lumea.
Inițiativa evenimentului caritabil a pornit din necesitatea de a continua lucrările la așezămintele din cadrul proiectului „Leagăn prins de stele”, pe care Mănăstirea Turnu-Prahova l-a demarat acum aproape 2 ani.
Starețul mănăstirii, părintele protosinghel Valentin Mîțu, crede că este esențial să cunoaștem povestea din spatele proiectului, să facem o vizită la așezămintele prinse de stele, pentru că decizia de a construi un loc care să însemne „acasă” pentru copii nu a fost una întâmplătoare. Veniturile obținute în urma evenimentului vor fi folosite exclusiv în scopul finalizării caselor de tip familial pentru copii. Dacă nu ați reușit să ajungeți la concertul caritabil „Dăruiri cultural-artistice“ şi doriți să dați o mână de ajutor, găsiți contul bancar în care se pot face donații pe site-ul Mănăstirii Turnu, www.turnu.ro. (A. D.)