Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Evenimente la Muzeul Satului, de Dragobete
O serie de evenimente culturale dedicate sărbătorii de Dragobete vor fi organizate duminică, 23 februarie, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“. Printre acestea se numără deschiderea expoziţiei de fotografie „Dragobetele sărută fetele“, sau lansarea de către Editura Paideia a volumului „Dragostea în bucate“, informează Mediafax.
La „Hora cântecului vesel“ vă îndeamnă mai mulţi interpreţi de muzică populară care vor aduce voia bună şi dorinţa de a juca o horă românească. Oaspeţii vor putea participa la un concurs de dans popular „Paşi în doi“ sau să înveţe „cele mai frumoase cusături româneşti“.
Invitaţii speciali ai evenimentului vor fi membrii Trupei HARA, care vă vor invita la fredonarea „unor melodii de demult, sau de acum, îmbinând genuri muzicale precum folclor românesc, medieval şi pop“.
Nu în ultimul rând, oaspeţii Muzeului Satului vor putea târgui „cele mai frumoase şi originale mărţişoare de dăruit şi de păstrat, precum şi «mărţişoare» dulci, din bucătăria tradiţională şi produse bio“, iar vizitatorii care îşi sărbătoresc onomastica în această zi - Dragă, Drăguţa, Dragoş, Drăgan - vor avea acces gratuit în muzeu, pe baza cărţii de identitate.
Românii sărbătoresc pe 24 februarie Dragobetele, un obicei specific zonei de sud a ţării (Oltenia, Muntenia şi parţial Dobrogea), cu o tradiţie milenară şi care marchează începutul primăverii, renaşterea naturii, a dragostei, a apropierii.