Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Expoziția „Drum sacru” la Muzeul Golești
Sala de Artă Contemporană a Muzeului Golești găzduieşte expoziția pictoriței Alina Vuxanovici, intitulată „Drum sacru”, care îmbină frumusețea atemporală a artei bizantine cu expresivitatea și libertatea abordării în ulei pe pânză. Este o călătorie metafizică în cele mai profunde aspecte ale spiritualității, așezând sufletul în centrul operei. Tehnica bizantină, renumită pentru sublima sa simplitate și pentru utilizarea vibrantă a culorilor, conferă lucrărilor o aură sacră.
Inspirată din tradiția artei religioase din vechime, fiecare lucrare bizantină înfățișează momente sacre și scene biblice, creând o atmosferă solemnă și transcedentală. În contrast, lucrările în ulei pe pânză aduc în expoziție o dimensiune contemporană, exprimată prin trăirile și emoțiile artistei. Aici, sentimentele profunde și credințele personale se împletesc într-o simfonie de culori și forme, transformând tablourile în ferestre către interiorul sufletului, se arată pe pagina de Facebook a Muzeului Golești.
Alina Vuxanovici s-a născut pe 20 iulie 1980, în București. A fost studentă la Școala de Artă București, secția Iconografie, în 2006, a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității București, iar în prezent este studentă la Universitatea Națională de Arte București, Facultatea de Conservare și Restaurare. A participat la mai multe expoziții și saloane naționale și internaționale, de grup sau personale: „Lumini și umbre”, debut în AAPB, „Echoes of the Mind” la Galeria FormArt din București, „Anuala de Artă religioasă și restaurare” la Muzeul Satului din București, expoziții în Spania, Bulgaria, Argentina, Turcia și în aproape toate orașele mari din România.
Expoziția de la Muzeul Golești va fi deschisă publicului până în data de 25 septembrie 2023.