Una dintre provocările permanente ale preotului, înclinat spre „arta oratoriei”, este cea de a nu repeta, de la o predică la alta, aceleași idei și teme care ar putea plictisi auditoriul, deja familiarizat cu
Expoziţie de pictură la Palatul Şuţu
La împlinirea a 40 de ani de la moartea pictorului Rudolf Schweitzer Cumpăna (7 mai 1886, Pitești - 17 februarie 1975, București), s-a deschis vineri, 30 ianuarie, la Muzeul Municipiului Bucureşti de la Palatul Şuţu, expoziţia intitulată “Vindecări miraculoase”.
Pictorul Rudolf Schweitzer Cumpăna, format la “şcoala academismului german”, după cum a spus șeful Secției de Artă a Muzeului Municipiului, Marian Constantin, a debutat la Salonul Oficial, în 1911, după care a urmat, în 1912, prezența sa cu cinci lucrări la evenimentul organizat de societatea Tinerimea Artistică. În 1913 a avut prima expoziţie personală în Pasajul Creţulescu din Bucureşti. A căzut şi prizonier pe când lua parte la luptele din Primul Război Mondial, s-a stabilit la București în 1927, iar din 1951 a devenit membru UAP și profesor de pictură la Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din București. Creaţiile sale cuprind portrete, peisaje, scene de gen, artistul abordând o diversitate de tehnici: ulei, acuarelă, laviu, desen în cărbune. (Dan Cârlea)