Una dintre provocările permanente ale preotului, înclinat spre „arta oratoriei”, este cea de a nu repeta, de la o predică la alta, aceleași idei și teme care ar putea plictisi auditoriul, deja familiarizat cu
Expoziţii dedicate figurilor feminine din istorie, la București
La Palatul Dacia-România din București se desfășoară, până în 15 decembrie 2024, o nouă ediție Art Safari dedicată în exclusivitate figurilor feminine din istorie. Vor putea fi vizitate o serie de expoziţii dedicate Reginei Maria a României, Ceciliei Cuţescu-Storck, prima femeie profesor de artă din Europa, dar şi uneia dintre cele mai importante fotografe contemporane din Germania, Sibylle Bergemann.
„Maria a României, regină şi artistă” este o incursiune în viaţa şi arta primei regine a României Mari. Expoziția cuprinde piese din Muzeul Național Peleș, Muzeul Naţional Brukenthal şi Muzeul Naţional Cotroceni, legate de pasiunea acesteia pentru pictură și pentru designul de mobilier. Expoziția „Sibylle Bergemann. Modă, artă, cultură - prin lentila unei femei” oferă o perspectivă completă asupra operei fotografei Sibylle Bergemann (1941-2010), ale cărei lucrări au fost publicate, în decursul timpului, în „Die Zeit”, „Der Spiegel”, „Stern”, „New York Times” şi „Geo” sau incluse în colecții muzeale și private. „Cecilia Cuţescu-Storck. Prima femeie profesor de artă din Europa” evocă figura celei care a mers pe drumurile artei monumentale românești şi a realizat cele mai inspirate şi mai valoroase picturi murale laice din timpul său.
Realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Art Safari este un proiect cultural național. Până în prezent au fost organizate 14 ediţii, la care au participat circa 570.000 de vizitatori.