Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Flori de mină, de Florii
Aceasta este propunerea Muzeului Naţional de Geologie, care ne invită între 7 şi 9 aprilie la o expoziție cu frumuseți naturale de mină. În cadrul evenimentului îTârg de Florii” vor putea fi admirate minunățiile ascunse în mod obișnuit ochilor, ele fiind scoase din adâncul pământului de mineri sau de geologi pasionați. „O multitudine de colecţii de minerale, bijuterii, pietre preţioase şi semipreţioase sau obiecte de decor din cristale vor fi expuse de cei peste 30 de expozanţi participanţi, iar punctul de atracţie îl vor reprezenta geodele de ametist şi citrin. Ametistul, considerat de micenieni ca piatră a spiritualităţii şi protecţiei, este varietatea violet a cuarţului, iar citrinul, atribuit de egipteni zeului Soarelui, Ra, este varietatea galben‑aurie a aceluiaşi mineral. Geode deosebite de ametist şi citrin, aduse la suprafaţă din adâncurile Terrei şi din diferite colţuri ale lumii, vor putea fi admirate atât în cadrul târgului, cât şi în expoziţiile permanente ale muzeului”, se precizează în comunicatul organizatorilor, citat de Agerpres.
Prețul biletului de intrare este de 8 lei (4 lei redus), în care este inclusă şi vizitarea celei mai importante săli din Muzeul Naţional de Geologie, denumită sugestiv „Tezaurul Mineralogic al României”, sala care adăposteşte cele mai spectaculoase „flori de mină” de pe teritoriul României.