Una dintre provocările permanente ale preotului, înclinat spre „arta oratoriei”, este cea de a nu repeta, de la o predică la alta, aceleași idei și teme care ar putea plictisi auditoriul, deja familiarizat cu
Ghidul Muzeului Naţional al Literaturii Române în Braille
Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România lansează duminică, 31 martie 2019, la ora 13.00, Ghidul MNLR în Braille pentru persoane cu deficiențe de vedere. Evenimentul va avea loc la sediul expozițional din Strada Nicolae Crețulescu 8 în prezența directorului general al mutezului, Ioan Cristescu, a preşedintelui Asociaţiei Nevăzătorilor din România, Tudorel Tupiluşi și a consultantului ştiinţific al ghidului, Radu Sergiu Ruba.
Muzeul Național al Literaturii Române este implicit și unul al limbii române, pentru că limba română este primul element al identităţii noastre. Impresiile pe care le lasă vizitatorii, atât români, cât și străini au motivat echipa MNLR, datorită sugestiilor acestora a apărut un colț al scriitoarelor la demisolul clădirii cochete în care funcționează muzeul, de asemenea nenumăratele activități dedicate copiilor. Acest muzeu este unul al ideilor, al oamenilor și al trăirilor, oferind o lecție impresionantă despre figurile marcante din literatura română.
Conținutul celor două volume ale ghidului, tipărit în Braille, în zece exemplare, este conceput de regizorul Radu Băieșu și reprezintă efortul echipei MNLR de muzeografi și redactori (Anița Grigoriu, Alina Nicoleta Ioan, Cristina Milca, Iuliana Miu, Olimpia Novicov, Oana Oros, Elena Loreta Popa, Luana Stroe, Eugenia Țarălungă, Loredana Voicilă), sub atenta îndrumare a consultanților științifici (Luigi Bambulea, Bianca Cernat, Paul Cernat).
Ghidul își propune creșterea gradului de conștientizare și promovare a oportunităților de acces în muzeu pentru persoanele nevăzătoare, precum și oferirea unui text – pretext pentru organizarea de vizite și ateliere gratuite de către muzeografii MNLR.