Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Hartă cu obiectivele ortodoxe din municipiul Cluj-Napoca
Principalele obiective ortodoxe din Cluj-Napoca pot fi localizate cu ajutorul unei hărţi întocmite la propunerea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. Harta este în format A3, pe două pagini, şi conţine toate cele 44 de parohii din oraş, instituţiile filantropice, Campusul Teologic „Nicolae Ivan“, o agendă cu parohiile cu adresele şi telefoanele oficiilor parohiale şi ale preoţilor.
Denumită sugestiv „Clujul ortodox“ harta indică bisericile din municipiu, instituţiile de cultură ale Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, instituţiile de învăţământ, precum şi pe cele filantropice. Instrumentul de orientare este extrem de util deoarece conţine, pe lângă localizarea bisericilor, contactele preoţilor din toate parohiile din oraş. Harta este atât la îndemâna locuitorilor, cât şi a turiştilor sau tinerilor care vin pentru a studia aici.
„Harta a fost realizată în format A3, pe două pagini. Pe o pagină e harta propriu-zisă a oraşului cu zona centrală şi cu toate cele 44 de parohii pe care municipiul nostru le are la ora actuală şi care sunt indicate exact în zonele unde ele se află. De asemenea, sunt indicate instituţiile filantropice, care nu sunt puţine şi care întregesc prezenţa misionară şi pastorală a Bisericii Ortodoxe în municipiu, dar şi Campusul Teologic „Nicolae Ivan“, o clădire de referinţă pentru Arhiepiscopie“, a spus consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, părintele Bogdan Ivanov.
Datele de contact ale parohiilor
De asemenea, pe reversul hărţii este o agendă unde sunt trecute toate parohiile din municipiu cu adresele, cu telefoanele oficiilor parohiale dar şi ale preoţilor.
„Iată un instrument foarte util pentru toţi cei care doresc să îşi cunoască mai îndeaproape preoţii de care aparţin“, a spus consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, părintele Bogdan Ivanov.
Harta „Clujul Ortodox“ va putea fi cumpărată în perioada următoare de la pangarele bisericilor şi la magazinele bisericeşti ale Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, la preţul de doar 2,5 lei.
În viitor, se doreşte tipărirea unei hărţi a întregii Eparhii a Vadului, Feleacului şi Clujului care să cuprindă, de asemenea, parohiile, mănăstirile şi toate obiectivele ortodoxe.