Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Icoane în Lumina Învierii
Expoziția de pictură „Meditații estetice în Lumina Învierii”, organizată de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, în colaborare cu Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, a fost vernisată sâmbătă, 2 aprilie, la Cuhnia brâncovenească de la Mogoșoaia. Sunt prezentate pe simeze icoane și studii realizate de studenții din anul I, specializarea Artă Sacră, din cadrul Departamentului de Teologie Sistematică, Practică și Artă sacră.
Expoziția îndeamnă publicul la o dezbatere interioară, care are în centrul atenției frumusețea icoanei bizantine. Tinerii studenți au scos la iveală formele unei lumi spirituale, dar și etapele mai puțin cunoscute pe care le urmează atunci când pictează. Astfel, veți avea ocazia să vedeți și unele lucrări neterminate, dar și studii care pun în valoare detalii.
La vernisajul expoziției a fost prezent pr. prof. univ. dr. Nicușor Beldiman, directorul Departamentului de Teologie Sistematică, Practică și Artă Sacră din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, care a apreciat eforturile depuse pentru organizarea expoziției. Prof. univ. dr. Dumitru Sorica le-a fost coordonator studenților pe tot parcursul realizării lucrărilor. Acesta consideră că expoziția constituie un prilej de a valorifica talentul tinerilor și, totodată, de a oferi publicului ocazia de a reflecta la Lumina Învierii, vizitând expoziția.
La acest eveniment, pr. conf. dr. Gheorghe Holbea a susținut o prelegere, intitulată „Persoana umană, lumină și taină în teologia Sfântului Simeon Noul Teolog”.
Expoziția poate fi vizitată până în data de 28 aprilie, de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00. (A. D.)