Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Îngerii pictaţi de Victoriţa Duţu
La World Trade Center Bucureşti, puteţi vizita în perioada 1 - 30 aprilie expoziţia cu tema religioasă „Îngeri“, semnată de pictoriţa Victoriţa Duţu. Fiecare artist simte să comunice în felul lui, şi expoziţia Victoriţei Duţu reflectă o conştiinţă neliniştită, complexă şi vastă, aflată în căutarea unei lumi superioare.
Pe lângă pictură, televiziune şi munca de dascăl, Victoriţa Duţu mai are încă o preocupare - literatura. A debutat în august 2003, cu placheta de versuri „Spaţii“. Au urmat volumele „Cuvintele“, „Vreau o altă lume“, „Călătoria gândului“, „Cea care aş fi“, „Singurătatea tatălui“ şi „Izvoarele vieţii“. „La mine nu e nimic separat, nu pot să fac distincţie sau ruptură în forul meu interior, între teologie, matematică, filosofie, poezie, pictură, gând, la mine sunt împreună, în interiorul meu e un tot, e ca şi când aş fi un lac în care curg mai multe izvoare. Aş vrea ca opera mea să fie mai multe feluri de nuferi. Încerc să îndrept totul către Dumnezeu“, explică artista prin cuvinte care motivează titlul expoziţiei, „Îngeri“.
În cadrul expoziţiei, are loc în această seară o întâlnire de suflet cu poezia, la care au fost invitaţi, printre alţii, Carolina Ilica, Ion Horea, Elena Armenescu, Victoria Milescu, Ioana Stuparu, Claudia Voiculescu, Geo Călugăru, Iuliana Paloda-Popescu, Lidia Ardeleanu, Horia Tiugan. Această manifestare este una de bucurie, de deschidere spirituală, organizată special în Postul Paştelui, aşteptând marea sărbătoare a Învierii Domnului Iisus Hristos.
Seara aceasta de poezie a fost creată special pentru a aduna la un loc mai mulţi artişti, cu viziuni şi trăiri diferite, ceea ce cu siguranţă va crea un spaţiu de armonie remarcabil. În acelaşi timp semnalăm apariţia Antologiei de poezie religioasă intitulată „Poeţi români slăvind dumnezeirea“, al cărei coordonator este Elena Armenescu. Fiecare autor prezent va citi din propria creaţie cuprinsă în acest volum. (Loreta Popa)