Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
O experienţă imersivă subacvatică la Muzeul Antipa
Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa” găzduieşte, în perioada aceasta, expoziția „Exploratori de poveste”, o colecție de povești și resurse educative din seria pe care echipa #AfostOdată a Asociației pentru Educație Digitală Bigger Picture o îmbogățește permanent. Pornind de la poveștile din colecția „Români de poveste”, expoziția îi aduce pe copii mai aproape de exploratorii Emil Racoviță și Grigore Antipa, într-un mod interactiv și atractiv.
Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture are ca misiune realizarea de conținut de calitate într-o manieră modernă și digitală, promovând diversitatea și incluziunea pentru toți copiii. Din 2018 echipa a dezvoltat platforma afostodata.ro, un concept unic în România, care conține povești, podcasturi, fișe de lucru și quizuri interactive. De data aceasta a adus în atenția publicului de toate vârstele o expoziție imersivă subacvatică, dedicată lui Emil Racoviță și Grigore Antipa.
Nu mulți știu faptul că prima fotografie subacvatică din lume îl surprinde chiar pe biologul Emil Racoviță în costum de scafandru. De asemenea, Grigore Antipa a studiat Dunărea și Marea Neagră toată viața sa și îi datorăm moștenirea de peste 2.000.000 de exponate ale muzeului din centrul Bucureștiului.
Măriuca Mihăilescu, inițiatoarea proiectului, consideră că, pășind în expoziție, granița dintre lumea fizică și cea digitală va transforma vizita la muzeu într-o experiență captivantă, modernă și educativă.
Expoziția „Exploratori de poveste” se adresează familiilor cu copii pasionați de științele naturii și îmbină mai multe tehnologii multimedia cu povestea, experimente și jocuri senzoriale. Conținutul este accesibil pentru persoanele cu deficiențe de auz și este tradus în limba engleză. Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă așteaptă să vizitaţi expoziţia de marți până duminică, în intervalul orar 10:00- 20:00. Puteți descoperi poveștile audio despre Emil Racoviță și Grigore Antipa şi pe pagina de internet afostodata.ro. (A. D.)