Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
„O fericită întâlnire între speranţe, vise, dorinţe, împliniri“
În perioada 31 august - 3 septembrie 2011 va avea loc la Mangalia, în spaţiile Casei de Cultură din localitate, ediţia a XIV-a a Galei Tânărului Actor "HOP".
În acest an, s-au înscris 53 de actori la individual şi 14 grupuri, din care în urma preselecţiei au fost admişi pentru a intra în concurs 20 de tineri la secţiunea individual şi 4 grupuri din toată ţara, informează un comunicat UNITER. Patru zile de concurs În fiecare zi a evenimentului, la Mangalia, vor avea loc ateliere şi spectacole în concurs. Pe parcursul celor patru zile, directorii de teatru, artişti consacraţi, critici de teatru, jurnalişti, tineri artişti, producători în căutare de tinere talente vor fi cu ochii pe concurenţi. "Gala HOP, o fericită întâlnire între speranţe, vise, dorinţe, împliniri... Urarea mea, pornită din admiraţia pentru tinerii artişti temerari, veniţi la început de toamnă, la început de carieră, la confruntarea de la Mangalia, este de credinţă în arta lor şi de succes pe măsura acestei credinţe", spune Cornel Todea, directorul Galei "HOP". Concursul se va încheia cu o gală de premiere în care se vor acorda premiul "Ştefan Iordache" - marele premiu al Galei Tânărului Actor din acest an, premiile pentru cea mai bună actriţă şi cel mai bun actor, premiul pentru cel mai bun spectacol, precum şi premiile găzduite de Gala "HOP" - premiul "Timică" şi premiul "Yorik". O şansă pentru actorii în devenire Gala Tânărului Actor reprezintă şansa oferită tinerilor absolvenţi ai universităţilor de stat şi particulare de a-şi afirma personalitatea proprie în confruntarea cu colegii de generaţie şi se constituie într-o importantă "bursă" de valori actoriceşti tinere. Gala Tânărului Actor "HOP" se concretizează într-un concurs desfăşurat anual la sfârşitul verii, la Mangalia, pe durata unei săptămâni. Competiţia are două secţiuni - cea individuală şi cea de grup. În perioada de desfăşurare a galei-concurs au loc ateliere de perfecţionare şi colocvii pe teme de actualitate din domeniul artei scenice, la care participă toţi candidaţii, în compania specialiştilor invitaţi.