La Biblioteca Academiei Române a avut loc, zilele acestea, lansarea ultimei ediții în limba română a volumului „Cartea neagră a comunismului. Crime, teroare, represiune”, coordonat de istoricul francez
Scriitorul Norman Manea, turneu în Italia
Românii din Italia cititori de literatură pot să-l întâlnească pe scriitorul Norman Manea, care va face un turneu cu ocazia traducerii în italiană și a publicării cărții sale „Curierul de Est. Dialog cu Edward Kanterian”, traducere de Anita Bernacchia (Il Saggiatore, Milano, 2017).
Turneul va începe în 13 septembrie, la Veneţia, de la ora 18:00 - Claudio Magris în dialog cu Norman Manea, în Auditorium Santa Margherita –Campo Santa Margherita, Dorsoduro 3689.
Urmează: Padova, 14 septembrie 2017, de la ora 10:30 - Universitatea din Padova – Departamentul de Studii Lingvistice şi Literare – Aula Calfura 2, vor avea loc prelegeri susținute de Norman Manea şi Claudio Magris, Anna Bettoni, directorul Departamentului de Studii Lingvistice și Literare al Universității din Padova, şi Rudolf–Mihai Dinu, directorul Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția.
La Torino, în 16 septembrie 2017, de la ora 18:00, Andrea Bajani va fi în dialog cu Norman Manea. Mai participă: Edward Kanterian, senior lecturer la Universitatea din Kent şi coautorul volumului, „Curierul de Est. Dialog cu Edward Kanterian”, şi traducătoarea Anita Bernacchia.
La Milano, în 17 septembrie 2017, de la ora 19:00, la Fundaţia Giangiacomo Feltrinelli – Sala Polifunzionale, Viale Pasubio 5 - Andrea Bajani în dialog cu Norman Manea, cu ocazia evenimentului „Viva Tabucchi!”, organizat în amintirea regretatului scriitor italian Antonio Tabucchi.
Norman Manea va fi și la Milano, în 19 septembrie, la ora 18:30, la Librăria Feltrinelli Duomo – Piazza Duomo – Via Foscolo 1/3, când va fi în dialog cu Edward Kanterian, cu ocazia prezentării cărţii sale „Corriere dell’Est” (trad. de Anita Bernacchia, Il Saggiatore, Milano, 2017).
Organizatorii turneului sunt Institutul Român de Cultură şi diverse instituții de cultură din Italia.