Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Teatru în aer liber în Piața Bisericii „Sfântul Anton”
Proiectul cultural denumit Festivalul de Teatru Dell’ Arte, organizat în Piața Bisericii „Sfântul Anton” din Capitală de Primăria Capitalei, prin Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, se va încheia pe 6 august (a început la 14 iulie), astfel că iubitorii de dramaturgie, fie bucureșteni, fie turiști sau oameni aflați, pur și simplu, în tranzit în oraș se pot bucura încă de piese de teatru ce reprezintă lucrări de licență și de master ale absolvenților Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” (UNATC).
Așadar, vinerea, sâmbăta și duminica, între orele 20:00 și 22:00 vor putea fi urmărite piese de teatru ale tinerei generații de dramaturgi. Aflat la cea de-a treia ediție, organizatorii susțin că, în acest fel, au dorit să aducă în spațiul neconvențional oferit de cadrul atât de încărcat de istorie al Pieței Bisericii „Sfântul Anton”, lângă Hanul lui Manuc și Curtea Veche, o serie de spectacole ce oferă o experiență culturală de neuitat prin subiectele abordate și fac din serile de week-end petrecute în Centrul istoric al Bucureștiului și un timp al culturii.
Spectacolele la care sunt invitați bucureștenii și turiștii sunt: „Farse medievale”, „Mizerabilii” - după Victor Hugo, „Medeea” - show musical, „Fluturii sunt liberi” - de Leonard Gershe, „Ei, și?” - adaptare după „Improvizație la Alma” - Eugène Ionesco, „Prințesa Turandot” -adaptare colectivă după Carlo Gozzi.
„Farse medievale” este un spectacol regizat de Vlad Trifaș, în care evoluează patru actori și a cărui durată este de o oră și 20 de minute.
„Mizerabilii” este o montare originală, în forma teatrului muzical, în viziunea artistică a regizoarei Dana Rotaru, după romanul clasic al lui Victor Hugo. Durata spectacolului este de o oră și 30 de minute.
„Medeea”, în regia Andreei Iacomiță, aduce în prim plan povestea ambalajului „fals” pe care vedeta zilelor noastre îl pregătește pentru a fi arătat lumii. Spectacolul durează o oră și 50 de minute.
În „Fluturii sunt liberi”, spectacol în regia Magdalenei Savin, găsim marea temă psihologică a relației dintre mamă și copil, a tăierii „cordonului ombilical” pentru ca puiul să poată zbura, descoperind lumea prin sine însuși.
Spectacolul durează două ore și este recomandat persoanelor peste 16 ani.
Spectacolul „Ei, și?”, în regia Andreei Ciocîrlan, este o parabolă pe tema liberei exprimări într-o lume plină de stereotipii, de coduri și reguli. „Prințesa Turandot”, în regia Marius Gilea, este un spectacol plin de umor și ritm, imaginație și energie, care este un basm cu iz asiatic. Spectacolul durează o oră și 40 de minute.
Programul până la sfârșitul festivalului este următorul: vineri, 28.07.2017 - „Farse medievale”, sâmbătă, 29.07.2017 - „Medeea”, show musical, duminică, 30.07.2017 - „Farse medievale”, vineri, 4.08.2017 - „Ei, și?”, sâmbătă, 5.08.2017 - „Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, duminică, 6.08.2017 - „Prințesa Turandot”.