Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Volum (I) de Istorie Bisericească Universală lansat la Craiova
Primul volum de Istorie Bisericească Universală (IBU) apărut la Editura BASILICA a Patriarhiei Române, sub coordonarea părintelui prof. univ. dr. Viorel Ioniţă, a fost lansat miercuri, 5 iunie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova. Lucrarea de proporţii considerabile este realizată prin participarea tuturor cadrelor didactice titulare de IBU de la facultăţile de teologie din Patriarhia Română. Evenimentul a fost marcat prin prezenţa pr. prof. Viorel Ioniţă şi a pr. prof. univ. dr. Constantin Pătuleanu, de la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucureşti.
În deschiderea evenimentului, pr. conf. univ. dr. Nicolae Răzvan Stan, decanul Facultăţii de Teologie din Craiova, a transmis un cuvânt de bun venit distinşilor oaspeţi. „Sunt multe lucrări pe care le-a coordonat. Este specialist în Sinodul VI Ecumenic. Cunoaştem cu toţii teza dumnealui de doctorat, pe care o folosim în cercetările şi cursirile noastre. Manualul de IBU, prezentat aici şi coordonat de părintele profesor, vine cu un plus de informaţie, sintetizat şi prezentat într-o formă concisă şi atractivă”, a spus decanul Facultăţii de Teologie din Craiova.
La rândul său, pr. prof. univ. dr. Viorel Ioniţă a prezentat pe larg lucrarea publicată la Editura BASILICA a Patriarhiei Române. „Iniţiativa de elaborare a acestei colecţii de «Tratate, manuale şi cursuri de teologie» îi aparţine Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de la care am primit responsabilitatea să le coordonez. Publicând aceste manuale, aceasta nu impietează cu nimic asupra responsabilităţii profesorilor titulari de a elabora cursuri, neintrând în conflict cu activitatea lor didactică. Aceste manuale sunt elaborate de colective de profesori de la mai multe facultăţi, rostul lor fiind acela de a oferi o bază teologică comună pentru toţi profesorii şi studenţii de la facultăţile de teologie din Patriarhia Română”. De asemenea, pr. prof. dr. Constantin Pătuleanu a vorbit despre necesitatea elaborării unui astfel de manual şi importanţa lui pentru teologia actuală.
La final, cei doi oaspeţi au fost primiţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu şi au vizitat noul sediu al Facultăţii de Teologie din Craiova, din str. Brestei nr. 24.