Una dintre provocările permanente ale preotului, înclinat spre „arta oratoriei”, este cea de a nu repeta, de la o predică la alta, aceleași idei și teme care ar putea plictisi auditoriul, deja familiarizat cu
Zilele Culturale ale Judeţului Sibiu, la final
Ediţia de toamnă 2014 a Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu se încheie pe 27 şi 28 septembrie cu evenimente ce au loc în ?ara Oltului. Această ediţie include festivalul „Toamna Barocă la Avrig“ - ediţia a VI-a, alături de tradiţionalul spectacol folcloric, caravana Astra Film, concerte şi recitaluri de muzică clasică, excursie tematică, târg de produse tradiţionale şi biblioatelier. Manifestările au loc în Avrig, Cârţişoara, Cârţa şi Nou Român.
Programul manifestărilor culturale include şi o drumeţie pe înălţimile Munţilor Făgăraş, cu destinaţia finală lacul glaciar Avrig (2011 m), care va avea loc sâmbătă, 27 septembrie. Durata drumeţiei este de 12-14 ore, traseul având o dificultate medie spre avansată, iar grupul va fi însoţit de membrii Serviciului Public Judeţean Salvamont. Plecarea are loc la ora 7:00, din parcarea Sălii Thalia. Participarea este gratuită şi se face pe bază de înscriere, conform unui comunicat al Consiliului Judeţean Sibiu.
„Toamna Barocă“ la Avrig
Consiliul Judeţean Sibiu, Autoritatea Naţională pentru Turism şi Primăria oraşului Avrig organizează pe 28 septembrie, a VI-a ediţie a festivalului „Toamna Barocă“ la Avrig, care închide Zilele Culturale desfăşurate în cele cinci regiuni ale judeţului Sibiu. Palatul Brukenthal din Avrig este singura grădină în stil baroc păstrată aproape integral până în prezent pe teritoriul României. Ea a fost realizată la cererea lui Samuel von Brukenthal, cel care a fost timp de 13 ani guvernatorul Transilvaniei. Grădina este organizată pe terase care coboară către lunca Oltului. Pe vremea guvernatorului, grădina era amenajată în stil franţuzesc, olandez şi englezesc.
Primăria din Avrig a anunţat intenţia de reabilitare a Reşedinţei de Vară „Samuel von Brukenthal“, deschiderea unei pârtii de schi în Munţii Făgăraş (Poiana Neamţului Avrig), crearea centrelor de agrement pe râul Olt, realizarea şcolii de turism „Samuel von Brukenthal“ la Avrig, crearea Şcolii Hotel la Avrig precum şi a unor puncte de informare prin accesare de fonduri europene, astfel încât Avrigul să găzduiască 3000-5000 de turişti pe lună.
La Festivalul „Toamnă Barocă“ sunt aşteptaţi să participe oficialităţi, personalităţi, ambasadori ai Turismului Românesc etc. Organizatorii şi-au propus ca prin acest eveniment să promoveze şi să readucă în atenţia opiniei publice, a autorităţilor locale şi naţionale, dar şi a locuitorilor Avrigului, singurul complex baroc din sud-estul Europei. Grădinile baroce au constituit un punct forte promovat ca sit pilot în cadrul proiectului transnaţional „CultTour“, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Teritorială Sud Estul Europei. Programul evenimentului cuprinde manifestări culturale şi turistice menite să promoveze un obiectiv turistic unic, aflat în patrimoniul cultural transilvănean. Consiliul Judeţean Sibiu, Autoritatea Naţională pentru Turism şi Primăria oraşului Avrig, cu sprijinul Complexului Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, Filarmonica Sibiu şi Camerata „Vocalis“ Avrig îi aşteaptă pe turşti să petreacă o toamnă barocă la Avrig, conform comunicatului de presă transmis de CJ Sibiu.