Domnul meu și Dumnezeul meu, cu ce-l putem bucura noi, copiii, părinții și dascălii pe aproapele nostru, în aceste zile minunate de sărbătoare? Către cine să ne deschidem acum, Părinte, cerul inimii noastre,
Concurs internaţional „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”
În perioada 23-29 ianuarie se desfășoară online cea de-a VII-a ediţie a concursului „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”. Competitori sunt peste 11.000 de elevi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 19 ani din România şi din diaspora românească a Europei, Canadei, Americii, Asiei și Australiei, după cum informează organizatorii: Colegiul Național Pedagogic „Gh. Lazăr” Cluj-Napoca, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei şi inspectoratele școlare ale județelor Cluj şi Buzău.
Tema acestei ediţii este „Rugăciunea, aripă spre cer”. „Copiii sunt invitați să rezolve subiecte pe tema rugăciunii, potrivit nivelului lor de vârstă. Unul dintre subiecte este realizarea unei rugăciuni. Cu aceste rugăciuni, toți copiii vor fi invitați la bisericile de care aparțin, însoțiți de părinții lor, să le rostească în fața întregii comunități, în data de 5 martie, la finalul Sfintei Liturghii. Se dorește ca această zi să fie consacrată ca Zi internațională de rugăciune a copiilor pentru lume. Lumea are nevoie de rugăciunea curată a copiilor”, a transmis coordonatoarea proiectului, prof. dr. Ionița Timiș.
În opinia organizatorilor, implicarea unui număr mare de elevi în concurs se datorează atât profesorilor de religie, cât şi preoţilor din ţară şi din străinătate. „Înainte de toate, acest concurs se dorește a fi o formă de mărturisire și de cunoaștere a tainelor credinței, prin participarea elevilor la orele de religie. Ca formă de motivare a participării la orele de religie și la activitățile catehetice de pretutindeni, concursul oferă un feedback atât elevilor, cât și părinților, profesorilor, preoților, cateheților, precum și o satisfacție pentru munca și misiunea asumată la catedră sau la Altar”, a mai subliniat prof. dr. Ioniţa Timiş. (O. N.)