Sfânta Muceniţă Ecaterina este prăznuită în Biserica Ortodoxă pe 25 noiembrie, iar printre puţinele biserici ocrotite de jertfelnicia eruditei Ecaterina, născută într-o familie de rang înalt din Alexandria Egiptului, se numără cea din satul ieşean Ulmi. Deşi se află pe drumul Hârlăului, la 50 km de Iaşi, cel mai vechi sat al comunei Belceşti îşi scrie în continuare istoria în tihnă. Asemenea muceniciei Sfintei Ecaterina, oamenii de aici au tras din greu să scoată ochii în lume, dar au răzbit cu ajutorul a trei mari piloni pe care s-au sprijinit: familia, şcoala şi Biserica.
Moaştele Sfintei Genoveva, la Seminarul Rus din Epinay-sous-Senart
Biserica Ortodoxă Rusă din Franţa a primit recent o parte din moaştele Sfintei Genoveva. Monseniorul Jean-Yves Riocreux, Episcop de Pontoise, a făcut acest dar Episcopiei Ortodoxe Ruse de Chersonese, reprezentată de Arhiepiscopul Inochentie de Chersonese, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe 1 iulie 2010, în Catedrala Sf. Maclou din Pontoise, Franţa.
Monseniorul Riocreux a subliniat, cu acest prilej, faptul că oferirea moaştelor Sfintei Genoveva este un semn al prieteniei dintre dioceza catolică de Pontoise şi Biserica Ortodoxă Rusă, o prietenie care durează de mai mulţi ani. Arhiepiscopul Inochentie a mulţumit pentru acest dar sfânt şi a oferit Episcopului de Pontoise o icoană a Sfintei Genoveva, care este venerată atât în Occident, cât şi în Orient. Sfintele Moaşte au fost depuse în Capela Sf. Martin şi Sf. Genoveva a Seminarului Ortodox Rus din Epinay-sous-Senart, Franţa.