În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Binecuvântare pentru credincioșii Parohiei Șelimbăr II, județul Sibiu
La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, credincioșii din Parohia Șelimbăr II, județul Sibiu, au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a liturghisit în biserica parohială și a resfințit Masa Altarului.
Lăcașul de cult a fost ridicat între anii 2014 și 2021 într-un cartier nou al localității sibiene, pentru a răspunde nevoilor spirituale ale familiilor care locuiesc aici. În timpul lucrărilor de pictură începute recent în Sfântul Altar s-a produs un incident care a deteriorat blatul de marmură al Sfintei Mese, iar în urma lucrărilor de refacere, ierarhul a săvârșit slujba de sfințire în ziua în care comunitatea a prăznuit al treilea hram, al Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, informează Mitropolia Ardealului.
În cuvântul de învățătură, ierarhul a prezentat viaţa şi martiriul Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.
„Biserica noastră îl cinstește astăzi pe unul dintre cei mai mari Sfinți Mucenici ale căror moaște se păstrează până astăzi și sunt făcătoare de minuni. Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir se numește așa pentru că din moaștele lui izvorăsc continuu miresme, semn că lucrarea lui Dumnezeu este continuă prin acest ales al Lui. (…) Acest tânăr crescut într-o familie de demnitar, dar creștini în ascuns, a primit din tinerețe dragostea aceasta față de Mântuitorul Hristos, Care S-a jertfit pentru noi și pentru a noastră mântuire. (…) El n-a tăgăduit niciodată și n-a încetat să-L mărturisească pe Mântuitorul Hristos, al Cărui slujitor a dorit să fie. A început să propovăduiască, să spună, să împărtășească credința cu supușii lui, cu soldații față de care el avea răspundere. Câțiva dintre ei l-au trădat, iar împăratul Galeriu l-a chemat și a încercat să-l ademenească prin tot felul de promisiuni, dar cea mai mare promisiune pe care o făcuse era în fața lui Hristos, iar Sfântul Dimitrie n-a trădat-o niciodată”, a spus ierarhul.
Pr. paroh Emil-Radu Mocioiu i-a mulțumit IPS Mitropolit Laurenţiu pentru binecuvântare şi a adresat mulţumiri autorităților locale și binefăcătorilor care au contribuit la zidirea bisericii parohiale și celor care susțin pictarea sfântului lăcaș.