De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Peste 50.000 de refugiaţi ucraineni sprijiţi de voluntarii Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului
În Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, s‑au desfăşurat, sâmbătă, 28 ianuarie, lucrările Adunării eparhiale a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Iustin, chiriarhul locului.
Ziua a început cu săvârșirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii de către Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu‑vicar, urmată de slujba de Te Deum.
Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a condus ședinţa Consiliului eparhial, iar apoi lucrările Adunării eparhiale în Sala „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din incinta Catedralei Episcopale. A fost analizată întreaga activitate a eparhiei pe anul 2022, sub aspect economic, administrativ, cultural, patrimonial, social‑filantropic, teologic‑educaţional, canonico‑juridic şi monahal.
„Evenimentul anului 2022” în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului a avut loc în data de 10 iulie, când a fost inaugurat Centrul cultural‑pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmaţiei, ca urmare a amplelor lucrări de reabilitare.
În anul 2022, Episcopia Maramureșului și Sătmarului a oferit sprijin pentru refugiații din Ucraina și autorități. Voluntarii episcopiei aflați la cele două puncte de trecere a frontierei, Sighet și Halmeu, au oferit servicii medicale, de consiliere, orientare și de traducere unui număr de aproximativ 50.000 de refugiați.
Episcopia Maramureşului şi Sătmarului desfășoară mai multe proiecte sociale cu caracter permanent, de care au beneficiat 77.355 de persoane, iar totalul activităţilor Sectorului social‑filantropic însumează 8.007.119,71 lei, conform Biroului de presă al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.