Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Agenda culturală 11-17 iunie
11 iunie - Teatrul Odeon, Sala Majestic, ora 19:00, spectacol de teatru „Gaițele” în regia lui Alexandru Dabija. Cu: Dorina Lazăr, Ana Maria Moldovan, Elvira Deatcu/Paula Niculiţă, Carmen Tănase, Virginia Rogin, Ionel Mihăilescu, Constantin Cojocaru, Antoaneta Zaharia/Dana Voicu, Marius Stănescu, Petre Nicolae, Pavel Bartoş.
12 iunie - De la ora 19:00, Volkhard Steude, concertmaestrul Filarmonicii din Viena, și pianista Cătălina Butcaru revin la București, pe scena Ateneului Român, cu un recital cu sonate de Mozart, Schumann și Grieg.
13 iunie - „Din creația de lied a compozitoarei Carmen Petra-Bascalopol”, recital în Aula Palatului Cantacuzino din Capitală, de la ora 18:00. În program selecție de lieduri din ciclurile: Meșterul Manole, Imne, Din psalmii lui David, Acuarele argheziene, Cântecele vieții, Cântece naive pentru Nichita Lupii, Îngerul a strigat, Iadul pe pământ. Interpretează: Yolanda Constantinescu, soprană, și Inna Oncescu, pian. Intrarea liberă.
14 iunie - Începe Festivalul DescOperă, eveniment muzical inedit, care scoate opera și muzica clasică din scena tradițională și o aduce în mijlocul naturii. Mai precis, în Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi, satul Butuceni. Printre artiștii participanți se numără soprana Valentina Naforniță, solistă la Opera din Viena, care va interpreta rolul Adinei în opera Elixirul Dragostei, pusă în scenă sâmbătă, 15 iunie, și Ana Cernicova, solistă la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, care va fi soprană în compoziția Perpetuum Mobile de Straus, la închiderea festivalului, duminică, pe 16 iunie. Spectacolele vor fi dirijate de Friedrich Pfeiffer din Austria și Tiberiu Soare din România.
15 iunie - Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară în perioada 14-23 iunie. Tema ediției: arta de a dărui.
16 iunie - „Lecția de geometrie”. Sub acest titlu sunt reunite, în expoziția de la Muzeul Satului din București, o serie de lucrări ale artistei Rita Shapira: sculpturi care înfățișează copii jucându-se, figuri geometrice, dar și o parte din vasta colecție de jucării ale artistei. Expoziția este deschisă în perioada 5-30 iunie, în Sala Foaier H.H. Stahl, și poate fi vizitată de miercuri până duminică între orele 10:00 și 18:00.
17 iunie - Festivalul Internațional de Statui Vivante are loc între 14-17 iunie la București, în parcul Herăstrău, parcul Alexandru Ioan Cuza și Casa Filipescu-Cesianu.