Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Agenda culturală 13-19 august
13 august – Expoziția de pictură „Grădina secretă”, artist Georgiana Manea Josan, în Galeria Ghețărie a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia.
14 august – Ora 19:30, recital extraordinar în cadrul programului „Vara magică“ la Ateneul Român. Soprana Teodora Gheorghiu susține recitalul „Dragoste şi viaţă de femeie” împreună cu pianista Diana Ionescu. Ariile din program sunt: „Si. Mi chiamano Mimi” din opera „Boema” de Puccini, „Son pochi fiori” din „L’amico Fritz” de Mascagni, „Tu che di gel sei cinta” din „Turandot” de Puccini, „Addio del passato” din „Traviata” de Verdi și „Stridono lassu” din „Paiaţe” de Leoncavallo.
15 august – „Născuți aici”, expoziție de fluturi vii în sera din curtea Muzeului Antipa din București. Vizitatorii au ocazia de a fi martorii unor momente unice: „naşterea” unor fluturi, adică momentul în care adulţii părăsesc învelişul crisalidei şi văd pentru prima oară lumina soarelui.
16 august – Salonul de artă naivă „Gheorghe Sturza”, vernisat la Direcția Județeană pentru Cultură Botoșani. Poate fi vizitat până în data de 24 august.
17 august – „Enescu 138”, eveniment organizat la Dorohoi cu ocazia împlinirii a 138 de ani de la nașterea compozitorului. Concertul începe la ora 17:30, la Muzeul Memorial „George Enescu”. Sub genericul „George Enescu și tinerii muzicieni”, participanții - elevi și profesori – vor susține un curs de măiestrie. Intrarea este liberă.
18 august – Expoziția „Grafică și poezie în cărțile poștale” la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova din Ploiești. Cărţile poştale expuse sunt cu temă eminesciană. Au fost tipărite în primele două decenii ale secolului al XX-lea de editurile bucureştene Socec şi Depozitul Universal Şaraga, care au reprodus lucrările graficianului Leonard Salmen. Artistul polonez este primul grafician de profesie care a organizat în 1909 o expoziţie personală cu lucrări inspirate din poeziile lui Eminescu.
19 august – Zilele Aradului în perioada 16-25 august. Din program: concerte de muzică ușoară și de operă, expoziții, târguri. Luni, 19 august, are loc Parada costumelor de poveste pe ruta Palatul Administrativ - Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.