Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui va găzdui, în perioada 5 noiembrie 2024 - 28 februarie 2025, expoziţia temporară „Alexandru Ioan Cuza 150”, organizată de Muzeul Naţional de Istorie al României
Agenda culturală 7-13 mai
7 mai - Expoziția The Big Sleep semnată de Bianca Mann, în galeriile Foișor și Ghețărie de la Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”. Cele două spații redau simbolic, la nivel vizual, olfactiv și auditiv, două stadii fundamentale ale somnului: Somnul mare și Visul.
8 mai - La Muzeul de Artă din Iași, expoziția „Artă Feminină Contemporană” reunește lucrări realizate de artiste membre ale Asociației Femeilor Creatoare în Artă Plastică din România.
9 mai - Festivalul de Muzică Barocă „La Stravaganza” ediţia a VI-a, la Cluj-Napoca, în perioada 8-15 mai. Această ediție oferă ocazia de a asculta instrumente istorice rar prezentate la Cluj, precum oboiul baroc, orga portativă, clavecinul, viola da gamba, flautul drept. Concertele au loc la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” și la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.
10 mai - Turneul „Pianul Călător” susţinut de Horia Mihail continuă la Bârlad - Pavilionul „Marcel Guguianu”, ora 20:30. Apoi, pe data de 11 mai, la Tecuci (Ateneu, ora 19:00), pe data de 12 mai, la Mogoșoaia (Palatele Brâncovenești, ora 18:00), pe data de 13 mai, la București (Teatrelli, ora 19:00).
11 mai - Concertul „Cum să înțelegem muzica”, ora 12:00, Ateneul Român - Sala Mare. Dirijor - Cristian Mandeal, solist - Ștefan Cazacu. Program: Dvorak - Concertul pentru violoncel și orchestră, și Dan Dediu - Levante.
12 mai - Timp de o lună, bulevardul Bălcescu din Sibiu se transformă într-un muzeu în aer liber. 28 de fotografii de mari dimensiuni sunt montate pe artera pietonală, până pe data de 16 mai, cu ocazia Summitului UE ce va avea loc la Sibiu.
13 mai - Cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie București are loc în perioada 13-19 mai, în mai multe spații culturale cunoscute din Capitală. Vor participa peste 100 de poeți, nume importante ale literaturii contemporane, din 20 de țări de pe 4 continente. Printre locurile unde se va desfășura festivalul se numără: Muzeul Național al Literaturii Române, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Galeria Galateca, Biblioteca Academiei Române, Biblioteca Metropolitană București, Casa Memorială „Tudor Arghezi - Mărțișor”, Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, Casa Memorială „Ion Minulescu - Claudia Millian”, Casa Memorială „Liviu și Fanny Rebreanu”, Casa Memorială „Anton Pann”.