Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Agenda culturală
20 martie – În Foaierul H. H. Stahl al Muzeului Național al Satului din București este deschisă expoziția „Constantin Brâncuși - între Hobița și Paris”. Expoziția prezintă moștenirea cu care a plecat Constantin Brâncuși spre Paris, scrisori și fotografii din timpul realizării Coloanei infinitului ridicată în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Expoziția este deschisă până în 16 aprilie.
21 martie – La Teatrul Național Cluj-Napoca, se joacă „Povești de dragoste la prima vedere”, după texte de Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Ana Blandiana. Regia: Tudor Lucanu. Spectacolul poate fi văzut de la ora 19:00, în Studio Euphorion.
22 martie – Ateneul Român - Sala Mare, concert dedicat maestrului Dan Grigore - 60 de ani de activitate, de la ora 19:00. Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă de dirijorul Misha Katz. Solist: Dan Grigore. Din program: Mihail Glinka, Serghei Rahmaninov, Piotr Ilici Ceaikovski. Același concert este programat și la data de 23 martie.
23 martie – La Palatul Culturii din Iași, în spațiile Muzeului de Istorie, poate fi vizitată, până la data de 7 aprilie, expoziția „Ștefan cel Mare. Din istorie în veșnicie”. Organizată cu prilejul împlinirii a 560 de ani de la urcarea pe tronul Moldovei a lui Ștefan cel Mare, la inițiativa Muzeului Bucovinei Suceava și Muzeului Național de Istorie a României București, expoziția prezintă aproximativ 300 de piese care au legătură cu domnia lui Ștefan cel Mare.
24 martie – Este penultima zi a Festivalului Gloria Domini – Brașovul Pascal. Prin programul evenimentului sunt promovate tradițiile și cultura comunităților confesionale și etnice din Țara Bârsei. Sâmbătă puteți participa la: ateliere de încondeiat ouă (ora 11:00, Piața Sfatului), vernisaj expoziție icoană lemn, ceramică, linogravură (ora 17:00, Casa Junilor), festival-concurs de muzică populară pentru tineri interpreți „Flori în Țara Bârsei” (ora 18:00, Centrul Cultural Reduta), spectacol „Il Trittico” de G. Puccini, dirijor Tiberiu Soare (ora 18:30, Opera Națională Brașov), Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, dirijor Anna Ungureanu (Catedrala „Sfinţii Petru și Pavel”, ora 19:30 și Piaţa Sfatului, ora 20:30).
25 martie – La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, de la ora 19:00, Cazacii Rusiei. Russian Cossack State Dance Company aduce în România un spectacol care portretizează viața cazacilor, prin muzică instrumentală și vocală, coregrafie care îmbină elementele de gimnastică, acrobație, dans clasic și modern și costume tradiționale. Același spectacol poate fi văzut și la București, la data de 26 martie, la Sala Palatului, ora 20:00.