La Biblioteca Academiei Române a avut loc, zilele acestea, lansarea ultimei ediții în limba română a volumului „Cartea neagră a comunismului. Crime, teroare, represiune”, coordonat de istoricul francez
Artă religioasă și restaurare în vatra satului
Breasla artiștilor plastici autori de artă religioasă și a restauratorilor din România a creat deja o tradiție de 6 ani încoace în a deschide în Duminica Floriilor, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, expoziția „Anuala de Artă Religioasă și Restaurare”.
Vernisată în Duminica Floriilor, într-o căsuță rustică din satul din inima Capitalei, aceasta aduce pe simeze lucrări ale membrilor titulari şi stagiari ai Asociației Filiala Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) din România, lucrări ale studenților şi masteranzilor UNARTE, precum şi ale elevilor de la liceele de artă din București.
Prin expoziţia de la Muzeul Satului, Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România își propune să promoveze tinerii artiști, alături de nume consacrate ale breslei, într-o notă de varietate și libertate de exprimare, deja consacrată în evenimentele ultimilor ani. Aveți ocazia să vedeți de la panouri de restaurare, grafică, icoane pe lemn și pe sticlă, până la tablouri cu lăcașuri de cult și sculpturi. Irina Sava, președintele acestei asociații, consideră că este o ocazie unică pentru cei care îndrăgesc arta sacră să admire o varietate așa mare de lucrări în cadrul expoziției.
Unul dintre artiștii prezenți în expoziție este Florian Mihăilescu. El afirmă că mesajul expoziției și al lucrărilor este cel de a rămâne aproape de credință și de valorile de neam. Expoziția de artă religioasă și restaurare va putea fi vizitată până la sfârșitul lunii mai, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00-18:00. (A. D.)