La Biblioteca Academiei Române a avut loc, zilele acestea, lansarea ultimei ediții în limba română a volumului „Cartea neagră a comunismului. Crime, teroare, represiune”, coordonat de istoricul francez
Casa copilăriei lui Nicolae Iorga
Casa Memorială „Nicolae Iorga” din Botoșani, unde a copilărit savantul român, este amplasată pe str. Nicolae Iorga nr. 14, în apropierea Liceului „A.T. Laurian” şi datează din a doua jumătate a secolului 19. Aici este amenajat un spaţiu expoziţional în care se păstrează un număr important de piese cu valoare patrimonială, legate de viaţa şi activitatea marelui istoric. Sunt expuse fotografii ale lui Nicolae Iorga în diferite momente ale vieţii sale, dar şi ale familiei, diplome primite din partea unor celebre instituţii de învăţământ din Europa (Sorbona, Cambridge, Roma), şi un mare număr de cărţi scrise de el, multe în ediţii princeps; ziare şi reviste pe care le-a editat şi îndrumat.
Expoziţia fotodocumentară din holul casei cuprinde, de asemenea, şi o colecţie de manuscrise, prezentate cronologic, începând cu primele documente şcolare, continuând cu perioada studiilor liceale, universitare, din ţară şi din străinătate, şi încheind cu anii deplinei maturităţi a savantului.
Clădirea originală, aflată în stare de ruină în anul 1965, a fost restaurată complet în stilul arhitecturii populare, având caracteristicile celui mai vechi și mai răspândit tip de locuință de târgoveți din zonă. Clădirea muzeului este declarată monument istoric și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 9:00 şi 17:00.