Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Expoziția Olimpiadei de benzi desenate, ediția a II-a
Muzeul Municipiului București a deschis de curând la Casa „Filipescu-Cesianu“ expoziția Olimpiadei de benzi desenate, ediția a II-a. Vizitatorii au ocazia să vadă lucrările câștigătorilor, desene deosebite care s-au remarcat în cadrul competiției derulate pe parcursul acestui an. 2.000 de copii din unitățile de învățământ din toată țara s-au înscris la Olimpiada de benzi desenate cu sprijinul bibliotecilor publice și școlare din întreaga țară, în perioada februarie - iunie.
Elevii pasionați de bandă desenată au fost invitați să participe la întâlniri în cadrul bibliotecilor sau la ateliere online, pentru a realiza lucrări de bandă desenată cu tema Jocurilor Olimpice și poveștile campionilor olimpici ai României.
Mihai Grăjdeanu, autor de bandă desenată și inițiatorul Olimpiadei de benzi desenate, își propune prin acest proiect să aducă în atenția publicului spiritul olimpic și competiția și să promoveze totodată tinerele talente. „Prin Olimpiada de benzi desenate, îmi doresc să-i atragem pe copii și tineri să descopere ce înseamnă să fii campion la Jocurile Olimpice și mai ales să fii inspirat să practici sportul de plăcere sau de performanță. Arta și sportul se împletesc foarte bine și sunt ghidate după principii similare. Pionii principali în ambele domenii sunt exercițiul, voința, dorința și nu în ultimul rând talentul. Important este să-ți dorești, să ai curajul să încerci și apoi să-ți urmezi visul. Oricât de greu ar fi, dacă ești călăuzit de dorința de a realiza ceva, de a trece linia de sosire, este imposibil să nu reușești. Le spun mereu elevilor mei și tuturor copiilor și tinerilor care participă la orele de curs sau la atelierele mele că nu există desen greșit, ci abordare diferită, iar prin lucrările primite în cadrul olimpiadei noastre, acest lucru a fost demonstrat. Sper că și-au descoperit noi talente sau o nouă pasiune”, a declarat Mihai Ionuț Grăjdeanu, inițiatorul Olimpiadei de benzi desenate.
Pentru copii, Olimpiada de benzi desenate a reprezentat un prilej de a descoperi și de a se documenta mai mult, dar și de a învăța. Lucrările pe care le-au realizat pot fi văzute la Casa „Filipescu-Cesianu” de pe Calea Victoriei până la data de 31 august. (A. D.)