Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Expoziție dedicată artistului Aurel Bordenache la Codlea
Muzeul de Artă Brașov a organizat, în parteneriat cu Muzeul Tradițiilor Codlene, expoziția „Pictor Aurel Bordenache. 120 de ani de la naștere”, care prezintă diversitatea creației acestuia: pictură, sculptură, grafică și ilustrație de carte. Vizitatorii au astfel ocazia să descopere un artist care a iubit Țara Bârsei și care și-a găsit refugiul la Codlea în perioadele îngreunate de situația politică din țară.
Aurel Bordenache (1902, Huși - 1987, București) a fost un artist prolific: pictor, grafician și sculptor. A frecventat școli prestigioase la Iași și București, urmând apoi la Paris École des Beaux-Arts. A lucrat ca pictor și gravor pentru Casa Regală a României. Aurel Bordenache a realizat și basoreliefuri de bronz pentru Mausoleul Eroilor de la Mărăști, construit între anii 1928 şi 1940. Din 1944 s-a stabilit la Codlea, județul Brașov. Legăturile artistului cu Casa Regală au dus la persecuția sa după 1947. A fost închis în anii 1948-1950, iar apoi a trăit izolat la Codlea, lucrările sale nefiind acceptate în expoziţiile oficiale.
În cadrul vernisajului din 1 septembrie a avut loc și premierea elevilor care au participat la concursul de pictură dedicat acestui pictor. Expoziția aniversară dedicată artistului Aurel Bordenache este deschisă publicului la Codlea până la finalul lunii septembrie.