Una dintre provocările permanente ale preotului, înclinat spre „arta oratoriei”, este cea de a nu repeta, de la o predică la alta, aceleași idei și teme care ar putea plictisi auditoriul, deja familiarizat cu
Expoziţie-eveniment „Eli Lotar (1905-1969)” în România
Odată cu deschiderea, zilele acestea, a Sezonului România - Franţa în ţara noastră, Muzeul Colecţiilor de Artă găzduiește, până la data de 14 iulie 2019, expoziția unuia dintre cei mai importanţi fotografi ai avangardei pariziene, Eli Lotar, fiul poetului Tudor Arghezi. Realizată în mare parte din fondurile Cabinetului de Fotografie al Muzeului Naţional de Artă Modernă - Centrul Pompidou şi cu concursul unor colecţii private, expoziţia reuneşte circa 80 de fotografii de epocă (vintage) şi o selecţie de 100 de documente (cărţi, reviste, scrisori, negative, filme) care ilustrează esenţa activităţii lui Lotar.
Expoziția este o reluare, în manieră originală, a retrospectivei Eli Lotar deschisă la Centrul Pompidou în anul 2017, o co-producţie Centrul Pompidou şi Jeu de Paume, fiind o premieră absolută pentru România.
Activitatea lui Eli Lotar este puţin cunoscută în România, iar cu această ocazie este pusă în valoare şi în ţara noastră, în urma colaborărilor interculturale România - Franța. Expoziţia „este una simbolică, întrucât reuneşte piese de patrimoniu, fiind retrospectiva unui artist francez cu rădăcini româneşti, ştiut fiind faptul că Eliazar Lotar Theodorescu este fiul poetului Tudor Arghezi”, a declarat Valer-Daniel Breaz, ministrul culturii şi identităţii naţionale, citat de Agerpres. Expoziția este organizată de Muzeul Naţional al Literaturii Române, în parteneriat cu Centrul Pompidou şi Jeu de Paume.