La Biblioteca Academiei Române a avut loc, zilele acestea, lansarea ultimei ediții în limba română a volumului „Cartea neagră a comunismului. Crime, teroare, represiune”, coordonat de istoricul francez
Expoziție Radu Florea: „Sebastian, văzut și nevăzut”
O expoziție personală, semnată Radu Florea, are loc, în perioada 27 iulie - 13 august 2016, la Elite Art Gallery, cu titlul „Sebastian, văzut și nevăzut” şi care pune pe simeze portrete ce dispută prin culoare, gest și compoziție bariera dintre prezent și încărcătura vizuală a necunoscutului. Criticul de artă Oliv Mircea a spus la vernisarea expoziţiei că aceste portrete „în care culoarea însăși pictează și poartă în ea, ca o arătură de plug, ca o înserare în timpul cumplit al furtunii, chimia maiestuoasă a durerii sunt parcă ținute și împinse în lumină de umbrele clocotitoare și largi ale unor gesturi izvorâte din adânc și umplute pe dinăuntru cu materia spiritului… Gravitatea acestor fețe are ceva grandios. Îți vine să spui: «ceva a trecut pe aici!» Adâncită în această învolburare, viața din adânc și sacrificiul, în toate picturile lui Radu Florea, poartă în ea spiritul ce s-a ivit din această întâlnire cu necunoscutul, ca să se întâlnească cu ceea ce este cel mai adânc ascuns, adică cu propriul ei necunoscut, articulat cu Prezență”.
Radu Florea s-a născut în 1963 la Târgu-Mureș. Începând cu anul 2001, artistul se remarcă în mai multe expoziții personale, în galerii din Târgu-Mureș, Sighișoara și Cluj-Napoca, la fel ca și în București, în foaierul Sălii Radio România. Astfel, în anul 2009, expune „Etape. 20”, la Sala Unirea-Mureș, la Polul Cultural din Cluj-Napoca și la Galeria Casa Artelor din Cluj-Napoca. În anul 2010 propune publicului proiectul cu titlul „Înapoi spre lumină”, la Galeria Caffe Artemis din Târgu-Mureș. Expoziția este urmată de proiectul „Vibrații”, pus pe simeze în perioada 2012-2014, în mai multe instituții culturale din același oraș, Târgu-Mureș. De asemenea, artistul se remarcă și în cadrul mai multor expoziții de grup din țară și străinătate. Elite Art Gallery se află în Piaţa Naţiunilor Unite nr. 3-5, bl. B2, parter, București.