Una dintre provocările permanente ale preotului, înclinat spre „arta oratoriei”, este cea de a nu repeta, de la o predică la alta, aceleași idei și teme care ar putea plictisi auditoriul, deja familiarizat cu
Finanţarea de filme, în linie dreaptă
O veste bună pentru realizatorii de filme: Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) va aloca 30 de milioane de lei la prima sesiune de finanţare de proiecte cinematografice din anul 2016, data până la care pot fi depuse dosarele de concurs fiind 28 martie. Cel mai mare procent din fondul total, 59% (17,7 milioane de lei), va fi alocat lungmetrajelor de ficţiune. Producţiile au prevăzute o valoare maximă a creditului, aceasta fiind pentru sesiunea I din acest an de 2.970.000 de lei din creditul direct alocat pentru producţie.
Între 3 şi 6 mai vor fi stabilite proiectele câştigătoare şi cuantumul alocat fiecărui proiect, iar între 6 şi 11 mai va fi adoptată o hotărâre finală cu privire la rezultatele concursului de selecţie a proiectelor cinematografice şi de acordare a creditelor directe. Calendarul s‑ar putea modifica în funcţie de numărul aplicaţiilor înscrise în concurs.Uniunile şi asociaţiile din domeniul industriei cinematografice pot să transmită până pe 14 martie către Centrul Naţional al Cinematografiei propuneri pentru cele trei comisii de selecţie (ficţiune, documentar şi animaţie), însoţite de CV‑ul persoanelor respective.