Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Haydn, interpretat la corn
Concertul nr. 2 în Re major pentru doi corni şi orchestră, o lucrare rar interpretată din creaţia lui Haydn, a fost prezentată publicului meloman, la sfârșitul săptămânii trecute, de Filarmonica „Oltenia” din Craiova în cadrul unui concert simfonic dirijat de Marius Hristescu, cunoscut publicului pentru proiectul „Anotimpurile poeziei româneşti”, realizat în colaborare cu rapsodul Tudor Gheorghe, după cum informează Agerpres. Concertul s-a derulat în cadrul stagiunii „Muzica uneşte!” (partea a II-a) și a fost prefaţat de o lucrare contemporană, „Melancolie”, pentru orchestră de coarde (primă audiţie), semnată de compozitorul român Constantin Arvinte.
În Anul Centenarului Marii Uniri, Filarmonica „Oltenia” continuă stagiunea „Muzica uneşte” 2017-2018 (partea a II-a) cu şapte concerte, în care evoluează şase dirijori şi 17 solişti. Deschiderea oficială a avut loc pe 5 octombrie, cu Concertul nr. 5 în Mi bemol major pentru pian şi orchestră, op. 73 de Ludwig van Beethoven.
După Concertul nr. 2 în Re major pentru doi corni şi orchestră al lui Haydn, care i-a adus pe scena filarmonicii pe cunoscuţii solişti Mihai Sârbu şi Ioan Gabriel Luca, seara s-a încheiat cu Serenada în Do major pentru orchestră de coarde, op. 48 de Ceaikovski, „considerată, pentru prospeţimea şi farmecul său, o adevărată bijuterie muzicală”.
Pe lângă soliştii invitaţi să concerteze pe scena Filarmonicii craiovene, majoritatea români, stagiunea propune în fiecare vineri seara o piesă românească în primă audiţie. Mai mulţi dirijori invitaţi vin din Italia, Spania, Olanda - Walter Attanasi, Gian Luigi Zampieri, Antonio Momblant, Theo Wolters.