Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Maeștri ai benzii desenate science-fiction românești
Muzeul Municipiului București (MMB) a creat o expoziție virtuală dedicată benzilor desenate, intitulată „Maeștri ai benzii desenate science-fiction românești, perioada 1960-1989”. Expoziția abordează un concept inedit, în care vizitatorul are parte de o adevărată călătorie virtuală, cu o navă spațială. Pentru a face cunoștință cu echipajul navei și pentru a înţelege mai bine structura expoziției, MMB a pregătit două popasuri, și anume două înregistrări video pe care le puteți urmări pe pagina de Facebook a muzelui. Însă doar după ce v-ați întâlnit cu echipajul puteți explora expoziția.
„Maeștri ai benzii desenate science-fiction românești, perioada 1960-1989” este o expoziție care a luat naștere din dorința de a prezenta publicului, desenatorilor și pasionaților valoarea acestui gen de artă, care a avut un important impact în trecut și a încântat generații de copii. Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor de bandă desenată și inițiatorul proiectului, consideră că „banda desenată science-fiction românească își are locul ei bine definit în istoria artei și este necesar să cunoaștem munca precursorilor pentru a continua în prezent și în viitor. Expoziția cuprinde benzi desenate din revistele «Cutezătorii», «Luminița», «Luceafărul copiilor». Desenele realizate de maeștri precum Valentin Tănase, Sandu Florea, Albin Stănescu, Puiu Manu, Ion și Elena Dumitrescu sunt acompaniate de scenarii science-fiction scrise de Horia Aramă, Sorin Ștefănescu și Rodica Popescu. Benzile desenate sunt pentru toate vârstele și este o ocazie bună pentru părinți și copii să petreacă timpul împreună”.
Expoziția virtuală „Maeștri ai benzii desenate science-fiction românești, perioada 1960-1989” poate fi vizionată pe pagina de Facebook „Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu”.
(Alexandra Drugan)