La Biblioteca Academiei Române a avut loc, zilele acestea, lansarea ultimei ediții în limba română a volumului „Cartea neagră a comunismului. Crime, teroare, represiune”, coordonat de istoricul francez
O nouă apariție editorială despre provocările secularismului
În Colecția „Media Christiana”, seria LUMINA a Editurii TRINITAS a Patriarhiei Române, a apărut volumul „În fața provocărilor secularismului: o radiografie a schimbării mentalităților în societatea contemporană”, semnat de Nicușor Deciu, ostenitor în cadrul Editurilor Patriarhiei Române. Volumul reprezintă o colecție de texte publicate de-a lungul timpului în paginile „Ziarului Lumina”.
Lucrarea este structurată în șase capitole și prezintă fenomene noi cu care se confruntă societatea contemporană, precum și soluții pastorale ancorate și inspirate în modelele consacrate Bisericii, întotdeauna actuale: „Omul actual”: „Ideologiile”; „Cultura digitală”; „Maladiile”; „Pastorație și remedii”; „Întoarcerea la Dumnezeu”.
În cuvântul înainte, autorul amintește că, într-o lume secularizată, în care apar noi forme de păgânism și ideologii amăgitoare, omul credincios poate recunoaște prin trezvie aceste direcții tulburătoare, reușind să le evite, să arate iubire și să făptuiască binele. „Toate aceste elemente noi ale societății moderne creează o atmosferă magică, hipnotică, prin care este revendicată fidelitatea persoanei și, din această cauză, îl împiedică pe creștin să acceadă simplu și direct la practicile credinței sale, iar creșterea duhovnicească să devină mult mai anevoioasă astăzi decât în vremea societăților creștine tradiționale. De aceea, în paralel cu promovarea tradiției autentice a Bisericii, devine absolut necesară o sporită vigilență, prin care să putem recunoaște duhul lumii căzute, adică iluziile și mistificările lumii secularizate, care intenționează să ne atragă pe nesimțite, pe căi diametral opuse împlinirii umanului prin sfințenia vieții, cale consacrată de Sfinții Părinți”.
Volumul poate fi achiziționat prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.