Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Opera Comică pentru Copii în noua stagiune
Opera Comică pentru Copii și-a redeschis porțile cu o parte dintre spectacolele bine cunoscute în rândul publicului, însă noua stagiune cuprinde și o serie de premiere. Totodată, s-a dat startul înscrierilor la atelierele „Micul Artist”, unde cei mici au șansa să facă actorie, balet, benzi desenate, dar și pictură.
Stagiunea 2023-2024 la OCC s-a deschis sâmbătă, 9 septembrie, cu spectacolul „Aventurile lui Peer Gynt”. Cei mici au călătorit împreună cu Peer Gynt până în Norvegia și au avut ocazia să descopere fascinanta sa poveste. Venit tocmai din îndepărtatul Nord, purtat de muzică prin lumea trolilor, pe mare și prin deșert, până în Salonul Mozart, neastâmpăratul Peer Gynt își dă seama abia la bătrânețe care este adevărata avere a omului. Spectacolul se derulează sub bagheta dirijorilor Gheorghe Iliuță și Alexandru Ilie, în interpretarea Orchestrei Operei Comice pentru Copii. Regizorul Cristian Mihăilescu a gândit punerea în scenă a lui Peer Gynt ca o lecție de viață, în care credința și dragostea se dovedesc a fi cele mai de preț în viața unui om.
Managerul Operei Comice pentru Copii, Felicia Filip, consideră că educația timpurie prin muzică are un rol esențial în dezvoltarea copiilor, iar pe scenă muzica se împletește cu poveștile, cu decorurile și cu candoarea personajelor, oferind publicului o experiență completă.
După succesele înregistrate în ultimii ani cu producții de musical în care majoritatea artiștilor din distribuție au fost copii, Opera Comică pentru Copii lansează, alături de Programul Național Cantus Mundi, un proiect unic în România: „School of Musical”. Scopul acestui program este de a pregăti viitoarea generație de artiști de musical din România, prin instruirea în mod intensiv a copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Unicitatea programului constă în faptul că elementele teoretice asimilate sunt puse în practică la cel mai înalt nivel în producțiile de musical ale OCC. Formularul de înscriere este disponibil pe pagina de internet.
Educația prin muzică și artă ocupă un loc important la Opera Comică pentru Copii, iar programul complet al atelierelor și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.ateliereocc.ro. Balet, Cor, Actorie, Dezbateri, Street Dance, Fotografie, Bandă desenată, Comunicare, Șah sunt doar câteva dintre cursurile la care cei mici pot participa și în acest an. (A. D.)