Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Prin paginile unor expoziții
Muzeul Național de Artă al României (MNAR) aduce în atenția publicului un proiect dedicat cititului în aer liber, intitulat „Prin paginile unor expoziții”. Albumele muzeului sunt puse la dispoziție spre a fi răsfoite în curtea Muzeului Colecțiilor de Artă la fiecare sfârșit de săptămână și astfel aveți ocazia să descoperiți lucrări din cadrul unor expoziții mai vechi sau mai noi, care nu mai sunt acum pe simeze.
Pornind de la ideea că expozițiile se închid, dar albumele rămân, Muzeul Național de Artă al României a inițiat proiectul de lectură din grădina Muzeului Colecțiilor de Artă, unde veți găsi spre exemplu albumul dedicat artei tradiționale românești, albumul Ștefan Luchian, dar și albume dedicate unor artiști români care au pictat în Franța.
Până la sfârșitul lunii septembrie, în zilele de sâmbătă și duminică, albumele vă așteaptă să le răsfoiți într-o oază de liniște, în natură, unde susurul apei și verdeața sunt cele care domină atmosfera. Gabriela Tofan, referent comunicare la MNAR, consideră că o „astfel de inițiativă era necesară pentru cei care iubesc arta, au dus dorul expozițiilor, dar care acum pe timp de vară au nevoie și de relaxare în natură”. Grădina muzeului și cărțile sale vă așteaptă sămbăta și duminica, în intervalul orar 10:00-18:00. Pe toată perioada derulării proiectului „Prin paginile unor expoziții”, aveți ocazia să achiziționați albumele de artă cu reduceri de 20% și 50%.
Dacă ajungeți la Muzeul din Calea Victoriei nr. 111, merită nu doar să stați la umbra unui copac și să răsfoiți albumele, ci să vizitați și muzeul. Acesta vă întâmpină cu lucrări de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady, Lucian Grigorescu, Iosif Iser, Camil Ressu, Francisc Şirato, Alexandru Ciucurencu, Dimitrie Ghiaţă, cărora li se adaugă grafică europeană și japoneză, mobilier francez, covoare orientale, dar și icoane populare din Transilvania. (A. D.)