Parcul arheologic antic roman Pompeii, situat în sudul Italiei, a anunţat că a plafonat numărul vizitatorilor la 20.000 pe zi, acesta fiind cel mai recent sit turistic italian care ia măsuri pentru a face faţă
Principalele evenimente din luna decembrie 1919
1 decembrie - Alexandru Vaida-Voievod devine prim-ministru al României, prezidând guvernul noii alianţe politice intitulată „Blocul parlamentar democratic” şi rezultată din alegerile din 3-9 noiembrie 1919. Acest guvern era unul legitim, fiind primul guvern numit în baza votului întregii Românii; La Cluj se deschide prima stagiune a Teatrului Naţional.
2 decembrie - Ziarul „Dacia” consacra prima pagină articolului „Un an de la desrobirea Ardealului”, semnat de Iuliu Maniu și în care susținea că „sărbătoarea sfântă a neamului va rămânea totdeauna ziua de 1 Decembrie, ziua de la Alba Iulia, ziua libertăţii, ziua unirei. Binefacerile unirei le simţim de un an, o guvernare a neamului, prin sine însuşi a înlocuit stăpânirea veche…”
8 decembrie - Primul guvern al unităţii titra pe prima pagină a ziarului „Dacia”: „Noul guvern prin numărul covârşitor de reprezentanţi ai noilor ţinuturi şi în special de Ardeleni este menit de asemeni să înlesnească şi să grăbească opera unificării complete a Statului mărit”.
10 decembrie - România semnează Tratatele de Pace cu Austria şi Bulgaria, dar şi Tratatul Minorităţilor prin care se acordă tuturor locuitorilor drepturi şi libertăţi, egalitate în faţa legilor, indiferent de rasă, limbă şi religie.
16 decembrie - Presa naţională consemna situaţia şcolii din România Mare de după război: „Școli fără localuri, profesori fără şcoli, cursuri fără elevi”. Multe dintre şcoli fuseseră distruse de către trupele germane, iar mulţi dintre apostolii satelor, învăţătorii, căzuseră pe front pentru înfăptuirea idealului naţional.
21 decembrie - Ziarul „Dacia” informa cititorii că guvernul a început să lucreze şi sublinia aşteptările ţărănimii: „Prezenţa în guvern a învăţătorului de ţară Ion Mihalache, ca titular al ministerului de domenii şi agricultură, este un adevărat simbol pentru faza nouă în care păşeşte întreaga viaţă publică a României actuale. În dorinţa de a sprijini toate sforţările mari şi frumoase ale noului guvern, îl aşteptăm la lucru pentru binele unui neam, care a suferit destul…”
29 decembrie - Parlamentul votează legile de ratificare a unirii Transilvaniei, Crişanei, Maramureşului, Banatului, Bucovinei şi Basarabiei cu România.