La Biblioteca Academiei Române a avut loc, zilele acestea, lansarea ultimei ediții în limba română a volumului „Cartea neagră a comunismului. Crime, teroare, represiune”, coordonat de istoricul francez
Sonetele lui Adrian Munteanu, în două spectacole
Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov va găzdui două recitaluri poetice din creația scriitorului Adrian Munteanu, în zilele de 10 octombrie, la Muzeul Casa Mureșenilor din Piața Sfatului nr. 25, și 11 octombrie, la Casa Memorială „Ștefan Baciu” de pe strada Gh. Baiulescu nr. 9, ambele începând cu ora 18:00.
Insolitul recitalurilor va consta în faptul că autorul va fi și interpretul propriilor creații. În prima seară, poetul-actor va susține un recital din sonetele sale, iar în cea de-a doua va avea loc o proiecție. „După spectacole susținute în Europa, SUA și Canada și după pandemie, Adrian Munteanu se întâlnește cu spectatorii din orașul său natal, propunând o insolită formulă de spectacol. Pentru prima dată în România, spectatorii vor asista la un melanj între interpretarea pe viu și introducerea unui grup de clipuri poetice, o preocupare mai nouă a lui Adrian Munteanu. Realizate cu măiestrie chiar de către autor, clipurile alcătuiesc o izbutită selecție de text, interpretare, imagine și muzică”, se precizează într-un comunicat al Muzeului Casa Mureșenilor.
Spectacolul prilejuiește și lansarea volumului „Paingul Orb”, apărută la editura Arania, pe care Adrian Munteanu o consideră cartea sa de referință. La realizarea celor două evenimente participă Ovidiu Savu, șef secție istorie și literatură la Casa Mureșenilor, și Traian Dumbrăveanu, muzeograf la Casa „Ștefan Baciu”.