Cartea „Preoți ortodocși bănățeni cu Sfânta Cruce sub tricolor - Decembrie ´89”, avându‑l ca autor pe părintele Ionel Popescu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost tipărită cu
Ştiinţa şi războiul sfârşitului lumii
Semnalăm apariţia volumului „Ştiinţa şi războiul sfârşitului lumii“ care este o continuare a volumelor „Efectele televiziunii asupra minţii umane“ şi „Revrăjirea lumii“ în cadrul unei serii deschise de autorul Virgiliu Gheorghe, care îşi propune să ne ofere mici radiografii ale provocărilor mediatice ce agasează în mod subtil „omul dedicat consumului“ din societatea de azi.
Cartea nu desfiinţează folosinţa chibzuită a televizorului, ci e un semnal acut despre faţa nevăzută a televiziunii şi despre posibilele deficienţe de atenţie, concentrare şi slăbire a capacităţilor mentale ce se pot dezvolta în urma vizionării excesive a programelor TV. Autorul, referindu-se la adresanţii acestei cărţi, precizează în prefaţă: „Cartea de faţă este un îndemn la reflexie adresat tuturor celor care simt sau intuiesc că ceva fundamental s-a schimbat în viaţa lor în ultimii ani; nimic nu mai este ca înainte. Ce se întâmplă cu noi? Care este cheia înţelegerii vremurilor în care trăim? Către ce ne îndreptăm? Sunt întrebări care plutesc în aer şi care, odată cu trecerea timpului, îmbracă tot mai mult un accent dramatic.“ De asemenea, domnul profesor Ilie Bădescu, directorul Centrului de Geopolitică şi Antropologie Vizuală al Universităţii din Bucureşti, referindu-se la cărţile din această colecţie, evidenţiază, în prefaţa primului volum, concluzii alarmante. „Descoperirile la care conduc concluziile cărţii de faţă sunt alarmante: omenirea traversează astăzi una dintre cele mai grave crize din cele prin care a trecut vreodată (…). O astfel de carte are, de aceea, rolul unui document vizionar, constituindu-se într-o dovadă netăgăduită asupra legii triumfului spiritual perpetuu. Ea se orânduieşte între semnele încurajatoare că Dumnezeu nu Şi-a întors faţa de la lume“, a precizat profesorul Ilie Bădescu. Cartea apărută în Bucureşti, la editura Prodromos, are 351 de pagini şi se adresează în special părinţilor, cadrelor didactice şi tuturor cititorilor interesaţi de acest fenomen.