Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Peste zece mii de angajatori în căutare de forță de muncă
Dintre cele peste 10.000 de start-up-uri şi IMM-uri care au făcut angajări în ultimele nouă luni, cei mai activi angajatori au fost cei din retail, construcţii, transport/logistică, publicitate/marketing/PR şi IT, potrivit eJobs.ro.
„IMM-urile şi companiile start-up au avut în primele 9 luni ale anului un ritm susţinut de recrutări, peste 10.000 de angajatori din acest segment fiind în căutare de candidaţi în această perioadă. Numărul este cu aproximativ 20% mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, lucru explicabil nu doar prin închiderea unor businessuri din această categorie, ci şi prin decizia celor care au rezistat de a bloca planurile de expansiune”, precizează un comunicat al platformei de recrutare on-line.
Potrivit sursei citate, domeniile care au mers cel mai bine din acest punct de vedere au fost energie şi gaze, în contextul liberalizării recente a pieţei gazelor, sau transport şi logistică, pe fondul creşterii comenzilor on-line.
„Companiile mici şi cele de tip start-up au dat dovadă de o capacitate extraordinară de a se reinventa şi de a rezista, în special în condiţiile în care nu au avut în spate resursele pe care le au multinaţionalele. Iar ritmul în care au continuat să facă angajări este un bun barometru al felului în care au reuşit să reziste”, a afirmat Bogdan Badea, CEO eJobs România.
Totuși, pe fondul crizei generate de pandemie, companiile multinaţionale au fost considerate mai stabile, lucru ilustrat de numărul de trei ori mai mare de aplicări pe care un job într-o multinaţională îl primeşte comparativ cu unul similar dintr-o companie mai mică.