Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
1.586 de liceeni s-au înscris la festivalul LicArt
După cinci luni de înscrieri, la LicArt concurează 1.586 de liceeni, cu 8.132 de creaţii înscrise, a anunţat organizatorul festivalului, Radu Herjeu. Potrivit acestuia, la sfârşitul lui februarie au fost desemnate creaţiile semifinaliste ale lunii: 17 poezii, 32 de fotografii alb-negru, 30 de fotografii portret şi 40 de fotografii diverse care pot fi văzute pe site-ul www.licart.ro, la secţiunea „Semifinaliste“, conform Agerpres. Radu Herjeu a precizat că înscrierile se vor încheia la sfârşitul lunii martie, până atunci orice licean putându-se înscrie la una din cel patru categorii ale concursului: poezie, fotografie alb-negru, fotografie portret şi fotografie diversă. „Înscrierea e simplă şi se face accesând www.
licart.ro. De asemenea, LicArt mai are şi o secţiune deschisă trupelor de teatru formate din liceeni. Toţi finaliştii celor trei secţiuni vor fi invitaţi la Bucureşti, la marea finală, în cadrul căreia vor fi înmânate cele mai mari premii pentru un astfel de concurs“, a spus directorul festivalului.