Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
19 elevi nu au prins un loc la liceu, după repartizarea computerizată
După cea de-a doua etapă a repartizării computerizate a elevilor în licee şi şcoli de arte şi meserii de stat, care s-a încheiat vineri, au rămas libere, la nivel naţional, 1.634 de locuri la liceu şi 28.448 de locuri la şcolile de arte şi meserii.
În această etapă, au fost repartizaţi 2.611 elevi, reprezentând un procent de 99,28% din totalul celor 2.630 de candidaţi înscrişi, conform Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. 176 dintre ei au fost repartizaţi la licee, iar 2.435 în şcolile de arte şi meserii. Un număr de 19 candidaţi (0,72%) nu au fost repartizaţi, deoarece nu şi-au exprimat suficiente opţiuni. 2.281 de candidaţi (87,36%) au fost admişi la prima opţiune exprimată. În intervalul 1-10 septembrie, va avea loc o ultimă repartizare, în şedinţe publice, a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat, nu au fost repartizaţi în etapele precedente, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare. Înscrierea în licee sau în şcoli de arte şi meserii de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, compusă din media generală obţinută la tezele cu subiect unic (sau la examenul de capacitate, pentru absolvenţii de până în anul 2003 inclusiv, ori la testele naţionale, pentru absolvenţii din promoţiile 2004-2007) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII. Ambele au o pondere de 50% fiecare.