Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
2012, un an în stil baroc la Sibiu
Sibiul se pregăteşte în stil baroc pentru turiştii care vor ajunge, în 2012, în primul oraş românesc devenit Capitală Culturală Europeană. Potrivit municipalităţii, în acest moment un număr de 93 de proiecte culturale pentru 2012 se află în evaluare la Comisia special creată la Primăria Municipiului Sibiu, anul baroc urmând a fi inaugurat pe 31 decembrie prin "Concertul de Anul Nou", susţinut de Sibiu Youth Orchestra la Sala Thalia.
Sibiu Baroc Update, lansat joi în spaţiul virtual, reprezintă cea mai nouă strategie de atragere a turiştilor în 2012 pusă în practică de Primăria oraşului Sibiu, primul o-raş românesc devenit Capitală Culturală Europeană. Potrivit municipalităţii, proiectul Sibiu Baroc Update va cuprinde numeroase manifestări culturale derulate anul viitor cu ajutorul fondurilor europene. Site-ul proiectului Sibiu Baroc Update, www.baroc.sibiu.ro, conţine informaţii referitoare la cele şapte trasee incluse în proiectul promovat de municipalitate şi finanţat din fonduri europene, precum şi calendarul de evenimente culturale care vor avea loc în anul 2012. Deocamdată, un număr de 93 de proiecte culturale pentru 2012 se află în evaluare la Comisia special creată la Primăria Municipiului Sibiu. Site-ul este un instrument destinat în principal agenţiilor de turism specializate pe incoming, dar şi turiştilor individuali în programarea traseelor pe care doresc să le viziteze. Cele şapte trasee sau obiective propuse oaspeţilor care vizitează Sibiul sunt Centrul Istoric, Turnul Sfatului, Sistemul de fortificaţii, Biserici istorice, Traseul verde, Muzeul Astra şi Muzeul Brukenthal, pentru fiecare dintre acestea fiind disponibile albume foto. Potrivit municipalităţii, deschiderea noului an baroc va avea loc pe 31 decembrie, cu începere de la ora 19:00, şi va fi marcată prin "Concertul de Anul Nou", susţinut de Sibiu Youth Orchestra, la Sala Thalia. Acelaşi concert va fi reluat pe 1 ianuarie, pentru ca un număr cât mai mare de spectatori să urmărească acest concert. Sibiu Youth Orchestra, condusă de dirijorul Gabriel Bebeşelea, îi va avea invitaţi pe soprana Rodica Vica şi violonistul Alexandru Tomescu, care vor interpreta compoziţii celebre de Rossini, Saint-Saens, Mozart, Paganini, Ceaikovski, Vivaldi şi Handel. "Majoritatea proiectelor depuse sunt de foarte bună calitate şi au caracterul baroc pe care am dorit să îl promovăm prin proiectul Sibiu Baroc Update. Sperăm să avem un an cu evenimente de bună calitate care să atragă cât mai mult public, din Sibiu, din ţară şi din străinătate", a declarat primarul Klaus Iohannis. Pentru a atrage turiştii în 2012, Sibiul va fi prezent la cele mai importante târguri de turism din Berlin, Stuttgart şi Viena.