Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
21 de spectacole la Festivalul de teatru EuroArt, la Iaşi
A doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru, la care participă 21 de trupe de actori din ţară şi din străinătate, a început luni seara, la Iaşi. Organizatorii festivalului, Fundaţia Culturală „Timpul“, susţin însă că, faţă de prima ediţie, desfăşurată anul trecut, au făcut progrese evidente. „La prima ediţie au participat doar 11 trupe, acum avem 21, dintre care două, de la Moscova. În fiecare zi, vom pune în scenă trei spectacole“, a subliniat directorul festivalului, Adi Afteni.
În total, vor fi 21 de spectacole, puse în scenă atât de trupe profesioniste, cât şi de trupe studenţeşti. Acestea se vor desfăşura pe scena Teatrului Luceafărul, la Ateneul din Tătăraşi şi la Casa de Cultură a Studenţilor. Din distribuţia spectacolelor fac parte actori consacraţi, precum Mircea Albulescu, Ion Caramitru, Mircea Diaconu, Marcel Iureş, Florin Piersic Jr., Alexandru Repan, Adriana Trandafir sau Alexei Zuiev, de la teatrul „ApARTe“ din Moscova. Festivalul a început luni, cu piesa „Amor Veneţian“, pusă în scenă de studenţii din Cluj. În programul festivalului mai figurează spectacole precum „Sânziana şi Pepelea“, „După căderea cortinei“, „Cerere în căsătorie“, „Nevasta lui Hans“ sau „Fantomele Madridului“. Directorul festivalului, Adi Aftene, susţine că, de anul viitor, festivalul va avea o formulă fixă: 21 de trupe în total, din care şapte vor fi cu actori profesionişti din străinătate, şapte - cu actori români, iar şapte vor fi trupe studenţeşti. „Avem ambiţia să facem din acest festival unul de referinţă pentru România şi unul dintre cele mai importante din ţară şi chiar din Europa“, a mai subliniat Adi Afteni.