Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
350 de evenimente la Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu
Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, cel mai important festival al artelor spectacolului din România, va avea loc în perioada 29 mai-8 iunie. Ediţia aniversară din acest an se va derula sub genericul „Energii“ şi va include peste 350 de evenimente prezentate de companii de teatru din peste 70 de ţări.
„În anul în care Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, festivalul s-a desfăşurat sub genericul NEXT. Am vrut să arătăm atunci că, pentru noi, anul 2007 nu a reprezentat apogeul teatrului sibian, ci începutul unei noi etape. Acum, datorită experienţei acumulate în decursul celor 15 ani de existenţă, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se va desfăşura sub genericul ENERGII, arătând că este unul dintre continuatorii evenimentelor din anul cultural 2007 şi un promotor al multiculturalităţii cu care se identifică atât de bine Sibiul“, a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca“. Oferta culturală va fi una de excepţie, cuprinzând cele mai reprezentative producţii ale marilor teatre româneşti, producţii internaţionale importante şi spectacole de stradă programate pe perioada celor 11 zile de festival, în locaţiile deja consacrate. Ediţia din acest an aduce spectacole extraordinare, teatru în cetăţi şi spaţii neconvenţionale, spectacole de stradă, teatru experimental, teatru-dans, spectacole din muzica lumii, întâlnirile şcolilor şi academiilor de teatru, spectacole-lectură şi teatru radiofonic, ateliere specializate şi o secţiune „Off“.