Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
A început înscrierea pentru a doua sesiune a bacalaureatului
Absolvenţii de liceu care nu au luat media generală de minimum 6 la examenul de bacalaureat, cei care au terminat în anii trecuţi şi nu au susţinut acest examen, precum şi elevii care au avut corigenţe se pot înscrie de ieri şi până în data de 17 iulie la cea de-a doua sesiune. Cei care au promovat una sau mai multe probe pot cere recunoaşterea acestora. Prima probă orală, cea la Limba şi literatura română, va avea loc pe 17 august, iar cea de-a doua, la Limba şi literatura maternă - oral, pe 18 august. Pe 19 august se va susţine proba la Limba şi literatura modernă - probă orală, pe 20 august la Limba şi literatura română - probă scrisă; pe 21 august, la Limba şi literatura maternă - probă scrisă, pe 24 august, proba obligatorie a profilului denumită şi proba D - probă scrisă, pe 25 august o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării - proba E - probă scrisă sau practică, iar pe 26 august o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării, proba F, proba scrisă sau practică.
Rata de promovare înregistrată la examenul de bacalaureat din acest an (sesiunea iunie-iulie), înainte de soluţionarea contestaţiilor, este de 79,95% (cu 2,71% peste media de anul trecut - 77,24%). 166.652 de absolvenţi dintre cei 208.452 care s-au prezentat au obţinut medii de promovare, iar 41.800 (20,05 %) au fost respinşi.