Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Absolvenţii „Cuza“ din toată lumea se întâlnesc pe site
Absolvenţii Universităţii „Al. I. Cuza“ au la dispoziţie, începând de săptămâna aceasta, un nou mijloc de a rămâne contactaţi cu mediul universitar şi de a ţine legătura între ei. Pe 20 mai, a fost lansat site-ul Fundaţiei, ce poate fi accesat la adresa http://alumnicuza.org/.
Pe site-ul Alumni absolvenţii pot afla noutăţi despre Universitate şi se pot înscrie ca membri, pot sponsoriza Fundaţia prin donaţii sau pot redirecţiona 2% din impozitul pe venit pentru a-i sprijini activităţile. Absolvenţii au început deja să se înscrie pe acest site ca membri Alumni, mulţi dintre cei înscrişi aflându-se în prezent în alte ţări. În plus, site-ului îi este ataşat şi un blog despre studenţia la Universitatea „Cuza“, unde absolvenţi de marcă, deveniţi între timp cadre didactice universitare, au început să posteze amintiri din perioada în care au studiat la instituţia ieşeană. Construcţia site-ului Alumni a început în urmă cu trei luni şi a fost realizat în colaborare cu un student în anul al III-lea la Facultatea de Informatică. Ideea Fundaţiei Alumni a apărut în 2006, iar structura a devenit funcţională la începutul acestui an, odată cu alegerea, prin concurs, a lui Ines Prodan, ea însăşi absolventă de „Cuza“, în funcţia de director executiv. Scopul Fundaţiei este de a promova valorile culturii, ştiinţei şi civilizaţiei prin realizarea unui parteneriat public-privat, cu implicarea absolvenţilor Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, a personalităţilor culturale, ştiinţifice şi a reprezentanţilor mediului socio-economic.