Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Absolvenţii de liceu află mâine primele rezultate
Absolvenţii de liceu au susţinut ieri ultima probă în cadrul primei sesiuni a Bacalaureatului, urmând ca mâine să fie afişate primele rezultate. Organizarea din acest an a fost concentrată pe lupta antifraudă, sute de elevi fiind eliminaţi din examen. "În sfârşit am intrat în normalitate în ceea ce priveşte organizarea examenului de bacalaureat", a spus ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu.
Peste 187.300 de absolvenţi ai claselor a XII-a au susţinut ieri proba scrisă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (geografie, biologie, sociologie, filosofie, economie, informatică şi chimie), astfel că prima sesiune, iulie-iulie 2011, a examenului de bacalaureat a luat sfârşit, iar candidaţii aşteaptă primele rezultate. Potrivit calendarului de desfăşurare, prima afişare a notelor obţinute de elevi va avea loc mâine până la ora 16:00, în aceeaşi zi, între orele 16:00-20:00, urmând să fie depuse şi eventualele contestaţii. Soluţionarea acestora se va realiza în perioada 5-7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie. Examenul de bacalaureat din acest an a fost caracterizat de interesul crescut al ministerului de a lupta contra fraudei şi tentativei de fraudă, în acest sens aplicându-se sancţiuni drastice celor care nu au fost corecţi, deopotrivă candidaţi sau profesori observatori. Referitor la acest aspect, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat joi că "în sfârşit am intrat în normalitate în ceea ce priveşte organizarea examenului de bacalaureat". Demnitarul le-a mulţumit inspectorilor şcolari generali pentru modul în care au organizat până acum examenul de bacalaureat. "Mă bucur că, în sfârşit, am intrat în normalitate şi nu pot să nu îmi pun întrebarea cum ar fi arătat România dacă aceste măsuri antifraudă ar fi fost luate de acum 20 de ani, cum ar fi arătat România dacă toţi cei între 18 şi 38 de ani ar fi beneficiat de aceste măsuri antifraudă?", a mai spus Funeriu. Peste 500 de elevi au fost eliminaţi la primele probe scrise ale examenului de bacalaureat, dintre care 233 la Limba şi literatura română şi 268 la proba obligatorie a profilului. Ieri, la ultima probă, au fost eliminaţi 155 de candidaţi, potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei, cei mai mulţi fiind din Bucureşti - 38, Neamţ - 12 şi Arad - 10.