Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Academia Română propune instituirea unui Panteon Naţional
Academia Română va propune Preşedinţiei, Parlamentului şi Guvernului să înfiinţeze Panteonul Naţional al României, o „instituţie monumentală“ destinată personalităţilor din viaţa cultural-ştiintifică a ţării, care au adus în decursul timpului „onoare patriei“. „Academia Română consideră că a sosit momentul ca România să edifice o instituţie monumentală destinată personalităţilor strălucite care au adus, în decursul timpului, onoare Patriei ori s-au jertfit pentru gloria sa“, arată un comunicat al Academiei.
Prezidiul forului consideră că este „datoria morală“ a Academiei, ca for ştiinţific şi cultural suprem al ţării, să propună Parlamentului, Preşedinţiei şi Guvernului României, precum şi opiniei publice, proiectul pentru „ctitorirea unei instituţii de reprezentare naţională, în care să-şi regăsească locul cele mai înalte valori de spiritualitate ale neamului românesc“. Academia sugerează ca această instituţie să se numească Panteonul României. „El va concentra ilustre personalităţi din viaţa cultural-ştiinţifică a ţării: scriitori, artişti, oameni de ştiinţă, istorici, inventatori, oameni politici care au contribuit la făurirea României, mareşali ai României, comandanţi străluciţi de mari unităţi, figuri reprezentative ale mişcării naţionale de rezistenţă, înalţi ierarhi care s-au remarcat în slujirea altarului, eroi din Primul şi al Doilea Război Mondial“, conform Academiei. Pentru înfiinţarea Panteonului este necesar ajutorul financiar şi legislativ al statului pentru o lege şi un spaţiu. Panteonul ar urma să aibă o formulă, împrumutată de pe frontispiciul Panteonului francez: „Oamenilor Mari. Patria Recunoscătoare“. Pentru realizarea acestui proiect, Academia Română propune înfiinţarea unei fundaţii.